Vodnjan: Vitasovićev program i lista za vijeće

Klaudio Vitasović i Valter Flego (u sredini) s kandidatima za Gradsko vijeće Vodnjana
Klaudio Vitasović i Valter Flego (u sredini) s kandidatima za Gradsko vijeće Vodnjana

- Na Vodnjanštini smo u proteklom mandatu uspjeli ostvariti rezultate i realizirati projekte od velike važnosti za ovaj kraj. Veseli me činjenica da smo zajedničkim snagama i trudom te upornim zalaganjem, usprkos nepovoljnim vremenima za ulaganja, ostvarili naše brojne prioritetne planove, rekao je gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović (IDS) na predizbornoj tribini održanoj u četvrtak u Vodnjanu, prezentirajući program svoje ponovne kandidature za tu funkciju. Ujedno je predstavio kandidacijsku listu koalicije IDS-ISU-HNS za Gradsko vijeće Vodnjana, čiji je nositelj.

Ključno za buduće razdoblje, uz ulazak u Europsku uniju, je i ulaganje u gospodarstvo, koje će se temeljiti na principu samoodrživosti, profitabilne ekonomije i otvaranja novih radnih mjesta.

- Jedan od glavnih ciljeva je nastavak poticanja obrtnika sufinanciranjem kreditnih programa za razvoj obrtništva i poduzetničkih inkubatora, prilagođavanje obračuna za komunalni doprinos te daljnje opremanje i modernizacija poduzetničkih zona, poručio je Vitasović. Najavio je da je, u suradnji s Istarskom županijom, u planu pokretanje projekta izgradnje tehnološkog parka Tison. Također, i dalje će se razvijati maslinarstvo i vinogradarstvo edukacijom poljoprivrednika pa je najavio pokretanje projekta navodnjavanja poljoprivrednih zemljišta uz smanjenje cijene vode uvođenjem kategorije obračuna potrošnje vode za poljoprivredu. Za turistički sektor, program predviđa poticanje otvaranja privatnih smještajnih kapaciteta, agroturizma i malih hotela te difuznih hotela u starogradskih jezgrama Vodnjana, Galižane i Peroja, a u planu je i osnivanje Muzeja sakralnih umjetnosti u Vodnjanu te nastavak uređenja biciklističkih staza.

Također, najavio je izgradnju druge faze pročistača otpadnih voda u Peroju. U planu je i izgradnja druge faze sportskog centra u Vodnjanu te zdravstvenog centra. Za razvoj Vodnjana potrebna je i snažna suradnja sa Istarskom županijom, istaknuo je, a u tome ga je podržao i kandidat za župana Valter Flego koji je također bio na tribini.  

Na listi za Gradsko vijeće Vodnjana su Pietro Demori, Nevija Štokovac, Moris Ivančić, Cristina Demarin, Barbara Buršić-Križanac, Petar Mirković, Corrado Ghiraldo, Igor Orlić, Edo Cetina, Nensi Giachin Marsetič, Nataša Simonelli, Nenad Štokovac, Dževad Omerčić i Stanislav Rojnić. Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Vodnjana je Luana Moscarda Debeljuh, a kandidat za zamjenika gradonačelnika iz redova talijanske nacionalne Livio Belci. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter