Vodnjan uvodi naplatu na pet gradskih parkirališta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vodnjan uvodi naplatu na pet gradskih parkiralištaObjavom natječaja za prijem u službu voditelja službe upravljanja parkiralištima pod naplatom te dva kontrolora naplate parkiranja, komunalno poduzeće Contrada u vlasništvu Grada Vodnjana najavila je javnosti početak naplate parkiranja u gradskoj jezgri. Uvođenje naplate očekivalo se još prošle godine, no unatoč najavama iz gradske uprave, ono do danas nije zaživjelo. Ovog će proljeća, izgleda, biti sve spremno za novi sustav, uključujući i pravilnik koji regulira lokacije i cijene.

- Trgovačko društvo Contrada nakon ishođenja suglasnosti na uređenje prometa od Ministarstva unutarnjih poslova planira u travnju početi s uvođenjem naplate na parkiralištima na području Vodnjana. Planirano je postupno uvođenje naplate, što obuhvaća izobrazbu zaposlenika, rješavanje eventualnih neusklađenosti na terenu i upoznavanje građana sa sustavom, kazao je vodnjanski gradonačelnik Klaudio Vitasović.

Cijena parkiranja iznosit će četiri kune po satu, a naplaćivat će se svakodnevno u razdoblju od 1. lipnja do 30. rujna od 7 do 22 sata, a od 1. listopada do 31. svibnja radnim danom od 7 do 19 sati te subotom od 7 do 15 sati. Naplata će obuhvatiti parkiralište u Trgovačkoj ulici, zatim parkiralište S. Rocco (dio Kapucinske ulice, Trg slobode i parkiralište kod nogometnog igrališta), veliko parkiralište u Istarskoj ulici preko puta tvornice obuće, zatim iza groblja u ulici Smareglia i u ulici Žuka nedaleko od osnovne škole.

Bit će otvorenog tipa, a plaćat će se preko automata (kovanice i kreditnom karticom) ili putem SMS-a. Grad i Contrada, tvrtka zadužena za sve poslove vezane uz naplatu, predvidjeli su i tjedne karte po cijeni od 180 kuna i mjesečne od po 400 kuna. Parkirališta su podijeljena i na zone - S. Rocco spada u prvu zonu, a sva ostala u drugu, što je bitna podjela zbog rasporeda parkiranja korisnika povlaštenih karata. (Z. STRAHINJA)


CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter