Vodnjan: Ukrali mu tonu pršuta, ombola, pancete...

Buršić vjeruje da je pljačka pršuta bila naručena (D. ŠTIFANIĆ)
Buršić vjeruje da je pljačka pršuta bila naručena (D. ŠTIFANIĆ)

Stotinjak pršuta, oko 40 panceta, 40 kilograma kobasica, 30 kilograma ombola, odnosno gotovo tona suhog mesa te 10 profesionalnih noževa za rezanje pršuta ukupne vrijednosti oko 170 tisuća kuna ukradeno je Milanu Buršiću, vlasniku Pršutarne Buršić, u noći s ponedjeljka na utorak u Fažanskoj ulici u Vodnjanu. Nepoznati je provalnik ukrao i stalke za pršute te plinski top s bocom za grijanje prostorija. Buršić je, zbog provale prekinuo boravak u toplicama i vratio se kući, šokiran krađom.

- Prvi sam put pokraden, ali pošteno. Procjenjujem da je šteta oko 170 tisuća kuna. Pršuti i panceta bili su u kutijama, spremni za četkanje i etiketiranje radi prodaje, a kobasice su bile vakumirane u hladnjaku u susjednoj prostoriji. Ostavili su mi vakumirane koljenice, koje im očito nisu išle. Iz komore za sušenje su uzeli osam komada ombola, znači oko 30 kilograma. Ne znam koliko će mi osiguranje pokriti i što ću uspjeti vratiti od izgubljenog, rezigniran je Buršić.

Zanimljivo je da su se lopovi odlučili na pljačku baš u trenutku kada je zbog kiše i nevremena u Vodnjanu nestalo struje, te se nije mogao oglasiti alarm.

- Nije im to bilo dovoljno, a budući da nikoga nije bilo, i pored psa koji nije ni zalajao, neometano su iznijeli ukradeno meso, ali i stalke za pršute i plinski top. Provalnik, ili više njih, je ručnim viličarom iznio vrijedan plijen i ukrcao ga u neko vozilo, kaže Buršić. Vjeruje da je pljačka bila naručena.

- Samo pršuti teže najmanje 800 kilograma. Viljuškar su ostavili pored ceste, a budući da javna rasvjeta nije radila zbog nestanka struje, nitko ništa nije vidio. Ukrali su mi kutiju punu novih profesionalnih noževa za rezanje pršuta i ostavili mi samo jedan. Svaki nož vrijedi oko 200 eura, strašno je to što su učinili, pojadao se Buršić. (M. SARDELIN; snimio D. ŠTIFANIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter