Vodnjan: Uhvaćen muškarac s pola kile marihuane

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

Odjel kriminaliteta droga PU istarske je provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom utvrdio sumnju da je počinio dva kaznena djela - neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te omogućavanje trošenja droga.

Zbog sumnje da preprodaje drogu, policija je u srijedu temeljem sudskog naloga, obavila pretragu kuće 35-godišnjaka u Vodnjanu gdje je pronašla ukupno 562,45 grama marihuane, smotuljak s granama i lišćem suhe zelene biljne materije težine 37 grama i 1,4 grama halucinogenih gljiva.

Pronađeni predmeti su oduzeti, a protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. Osim za preprodaju droge, 35-godišnjaka se sumnjiči da je i omogućavao trošenje droge, odnosno, također u srijedu ispred kuće u kojoj je obavljena pretraga, kod 31-godišnjeg hrvatskog državljanina pronađeno je 10,8 grama marihuane, za koju je utvrđeno da je pripadala 35-godišnjaku, koji mu je pronađenu drogu dao na uživanje. Protiv 31-godišnjaka se podnosi optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter