Vodnjan: U vrtićima mjesta ima za svu djecu

Gradonačelnik Klaudio Vitasović s priznanjem
Gradonačelnik Klaudio Vitasović s priznanjem

Službeno priznanje za izniman doprinos u području predškolskog obrazovanja, podizanju standarda u predškolskom odgoju i obrazovanju te odgovornog upravljanja proračunom i vođenja Grada, dodijelila je upravi Grada Vodnjana organizacija "gradonačelnik.hr". Riječ je o organizaciji koja provodi analizu proračuna i proračunskih stavki svih gradova u Hrvatskoj.

Priznanje za izniman doprinos u području predškolskog obrazovanja dodijeljeno je za 2015. godinu, a Vodnjan se nalazi, stoji u priopćenju, u top 10 gradova u Hrvatskoj koji predstavljaju uspješno lice lokalne politike.

- Ovo prestižno priznanje dokaz je da Grad Vodnjan konstantno ulaže u odgoj i obrazovanje te u stvaranje što boljih uvjeta u predškolskoj ustanovi Dječji vrtići Petar Pan te u financiranju privatnog vrtića Zvončica. Naši su vrtići po svim standardima jedni od najboljih, a za svako dijete koje želi pohađati jaslice ili vrtić osigurano je potrebno mjesto u predškolskoj ustanovi gdje su osigurani i svi potrebni standardi koje provode educirani i stručni odgajatelji, rekao je tom prilikom gradonačelnik Klaudio Vitasović.

Grad Vodnjan je u ovoj godini pripremio svu potrebnu dokumentaciju za izgradnju novog vrtića u Peroju čija se izgradnja planira realizirati sredstvima iz fondova EU, a za 2017. planira urediti okoliš dječjeg vrtića u Vodnjanu i Galižani.

- Želimo i dalje nastaviti u tom smjeru, djeca su prioritet i ponos našeg Grada i zato svakodnevno raznim poticajima stvaramo sve kvalitetnije uvjete da mlade obitelji ostanu živjeti i stvarati u Vodnjanu. Priznanje primamo sa zadovoljstvom, a posebno se zahvaljujem svim roditeljima s kojima gotovo svakodnevno razmjenjujemo mišljenja, prijedloge i sugestije u cilju stvaranja što boljih uvjeta za djecu te svim odgajateljima i djelatnicima vrtića koji su svojim radom dali izniman doprinos u ostvarenju ovog značajnog rezultata, poručio je Vitasović. (Z. S.)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter