Vodnjan: U subotu smotre vina i maslinovog ulja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Vodnjanu se u subotu održava 19. smotra vina južne Istre i 18. smotra ekstra djevicanskih maslinovih ulja koje ce, kao i svake godine, obilovati zanimljivim dogadanjima i predavanjima.

Posjetitelji ce od 11 do 18 sati moci kušati vina i maslinova ulja u 15 kantina, a o svim ce se dogadajima moci informirati na tri info punkta koja ce se nalaziti na tri prilaza centru grada. Centralni dogadaj odvijat ce se na Narodnom trgu, gdje ce se, osim vina i maslinovih ulja, naci sajam autohtonih proizvoda i bogata gastro ponuda.

Nešto prije 19 sati u Zajednici Talijana bit ce podijeljene medalje i priznanja sudionicima, a organizatori su istaknuli da je ove godine, prvi put otkad postoji manifestacija, jednom uzorku vina dodijeljena velika zlatna medalja.

- Jako smo ponosni što se radi o slatkom desertnom vinu od prosušenog grožda, tipicnom za vodnjanske vinare, i iznimna nam je cast da prvi vinar s ovakvim priznanjem bude naš Sergio Delton sa svojim Vin de Rosa.

Ove godine imamo tri kategorije vina koje su se ocjenjivale: crna, bijela i desertna, a stiglo ih je 36, dok je istovremeno prijavljeno 65 uzoraka maslinovog ulja, medu kojima su cak 22 nagradena zlatom, rekao je voditelj strucne službe Agroturista Franko Raguž.

Predsjednica udruge Agroturist Lorella Giacometti Moscarda naglasila je da ove godine vodnjanska smotra ulja postaje punoljetna, a time i najstarija manifestacija ove vrste u Hrvatskoj, što ce biti prigodno proslavljeno uz veliku rodendansku tortu za sve posjetitelje.

- Drago nam je što smo dosegli nivo prepoznatljivosti ove manifestacije i trudit cemo se poboljšavati je, ali obecavamo da ce vec u subotu svi posjetitelji biti iznenadeni jer uz najavljeni koncert DJ-a LMC-a na trgu imamo i gosta iznenadenja, tajnovita je bila Moscarda na konferenciji za novinare u cetvrtak.


Podijeli: Facebook Twiter