Vodnjan: U Domu mladih prvi Božićni sajam

Božićni sajam prvi put u Vodnjanu
Božićni sajam prvi put u Vodnjanu

Vodnjancima je ove godine olakšan odabir i kupnja božićnih darova, jer je u njihov grad po prvi put stigao Božićni sajam. U Domu mladih, gdje se održava sajam, još danas i sutra od 10 do 20 sati svatko može pronaći nešto po svom izboru iz široke palete raznih proizvoda i rukotvorina koje je izložilo 19 izlagača. Za organizaciju prvog vodnjanskog božićnog sajma zaslužne su Morena Borovečki i Jelena Matijaš iz Infinitas biroa kojima je, kako kažu, jednostavno nedostajalo prigodnih zbivanja u njihovom gradu u prosincu.

"Želja nam je bila organizirati u Vodnjanu nešto slično hand made sajmu u Puli, s time da izlagači budu prvenstveno kreativci i proizvođači iz Vodnjana i okolice. U tome smo u najvećoj mjeri i uspjeli, a pridružili su nam se još i izlagači iz Rovinja, pa čak i čokolaterija iz Popovače.

Jedan stol ustupili smo i osnovnoj školi Vodnjan čiji su učenici u školskoj zadruzi Ulika, u suradnji s udrugom vrijedne ruke, napravili prigodne božićne ukrase, čestitke i kalendare za slijedeću godinu", rekla je Borovečki.

Druga misao vodilja organizatoricama je bila raznolikost, pa se na vodnjanskom božićnom sajmu našla zaista šarolika ponuda. Na sajmu se tako mogu kupiti prigodni cvjetni aranžmani i bogate božićne zvijezde, maštovito upakirani pokloni od tekstila za razne prigode, mnoštvo unikatnih keramičkih ukrasa i uporabnih predmeta, posebice novogodišnjih, a mnoge su se posjetiteljice jako teško odvajale od štanda s prekrasnim, jedinstvenim torbicama i mekanim tkanim šalovima.

U ponudi se našla i druga pletenina, med i ostali pčelinji proizvodi, eko kozmetika i proizvodi od lavande, ali i prave kubanske ručno motane cigare, luksuzna vina, konjaci, pa čak i ski oprema. Veliku pažnju posjetitelja plijenile su čokolade i praline proizvođača "Medina kuća" iz Slavonije koje nisu samo atraktivne izgledom, nego su i jako ukusne. Osim navedene ponude, tijekom sajma će ugostiteljski objekt Girotondo nuditi posjetiteljima po promotivnim cijenama kuhano vino, te obroke za ručak i večeru.

S obzirom na odaziv izlagača koji su i zvali i pitali imali još mjesta, ali i na interes posjetitelja, vodnjanski božićni sajam ima dobru perspektivu da postane tradicionalan. (Patricija SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ; snimio Andreas KANCELAR)


Podijeli: Facebook Twiter