Vodnjan subvencionira školske marende

Stari dio Vodnjana (arhiva/M. ANGELINI)
Stari dio Vodnjana (arhiva/M. ANGELINI)

Subvencioniranju školskih marendi Grad Vodnjan je ove godine u proračunu namijenio 80 tisuća kuna, a visina subvencije ovisi o socijalnoj kategoriji kojoj pripada učenik.

Tako će se subvencionirati 30 posto cijene marende djeci čiji je roditelj invalid Domovinskog rata koji nije u radnom odnosu, a po 50 posto djeci čiji roditelj prima dječji doplatak i djeci samohranih roditelja.

Sto posto cijene marende Grad subvencionira učenicima koji su redovno upisani u tekuću školsku godinu i nemaju više od deset neopravdanih sati u prethodnoj školskoj godini te ne ponavljaju razred, imaju prebivalište na području Grada Vodnjana najmanje tri godine, imaju hrvatsko državljanstvo te ako je roditelj korisnik pomoći za uzdržavanje po odredbama Zakona o socijalnoj skrbi.

Subvencionirana je i cijena marende te toplog obroka u Školi za odgoj i obrazovanje djeci koja imaju prebivalište na području Grada.

Za obračun subvencije za marendu i topli obrok kao polazište se uzima iznos od 26 kuna, od čega deset kuna subvencionira nadležno ministarstvo. (P. L.)


Podijeli: Facebook Twiter