Vodnjan širi sportsko-rekreacijsku zonu

Vodnjan će dobiti dodatno mjesto za sportske aktivnosti (M. ANGELINI)
Vodnjan će dobiti dodatno mjesto za sportske aktivnosti (M. ANGELINI)

Sportsko-rekreacijski centar Vodnjan, koji je predviđen u Ulici 1. maja, pored nogometnog igrališta, u fazi je izrade projektne dokumentacije s troškovnicima, a projekt će, kako saznajemo iz Grada, obuhvatiti izgradnju pomoćnog nogometnog igrališta, igrališta za mali nogomet te igrališta za odbojku na pijesku. Usto je predviđeno i hortikulturno uređenje zelenih površina.

Početak radova predviđa se na proljeće sljedeće godine nakon što se provede postupak javnog nadmetanja za izgradnju kompleksa. Grad je u ovoj godini već uložio 300 tisuća kuna u izgradnju fitness parka, skate-staze i parkirališta te je riješio imovinskopravne odnose dijela zemljišta na kojem je predviđena realizacija projekta budućeg sportsko-rekreacijskog centra.

Naime, kako smo nedavno pisali, na protekloj sjednici Gradskog vijeća usvojen je ugovor o prodaji kojim je Grad kupio dvije parcele površina 1.088 te 800 četvornih metara, namijenjene uređenju i proširenju sportsko-rekreacijske zone. Prema procjeni sudskog vještaka, vrijednost zemljišta je 60 eura po kvadratu pa će Grad za zemljište platiti 113,28 tisuća eura. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter