Vodnjan: Rotor na jugu grada gotov za desetak dana

Uskoro asfaltiranje posljednjeg kraka južnog rotora (M. ANGELINI)
Uskoro asfaltiranje posljednjeg kraka južnog rotora (M. ANGELINI)

Posljednjih je tjedana teško proći Vodnjanštinom a ne naići na radove na prometnicama. Najveći infrastrukturni zahvati odvijaju se na sjeveru i jugu grada, gdje se grade rotori.

Pred završetkom je rotor na jugu Vodnjana gdje je u tijeku izgradnja odvojka koji će se protezati od kružnog toka dijelom Istarske ulice do skretanja prema Galižani. Na toj su trasi već postavljeni i rubnjaci te se obavljaju pripreme za prvi sloj asfalta koji bi, ako vremenske prilike dopuste, trebao biti postavljen u ponedjeljak, rekao je voditelj gradilišta David Rajko iz poduzeća Cesta, izvođača radova.

Planirani završetak svih radova je ponedjeljak, 21. siječnja, navodi Rajko te dodaje da bi samo padaline mogle odgoditi postavljanje asfalta. Oko samog rotora te na odvojku prema Balama još, podsjetimo, treba postaviti drugi sloj asfalta, a za to će vrijeme biti uvedena privremena regulacija prometa.

Nakon asfaltiranja slijedi iscrtavanje horizontalne signalizacije, finalno uređenje nogostupa te hortikulturno uređenje, za koje će se pobrinuti Grad.

Već je uklonjen i asfalt na dijelu Istarske ulice koji se proteže od skretanja za Galižanu do odvojka prema Balama koji se više neće koristiti te će promet s ove trase biti usmjeren na novi kružni tok.

Cjelokupna vrijednost investicije, podsjetimo, je oko 4,5 milijuna kuna te s po 25 posto sudjeluju Grad Vodnjan i Županijska uprava za ceste (ŽUC), a 50 posto sredstava ulažu Hrvatske ceste.

Na gradilištu rotora na sjeveru Vodnjana, otvorenom krajem prošle godine, u tijeku je pak prva faza radova te je u smjeru prema Šalveli napravljen iskop za cijevi oborinske odvodnje.

Počela su iskapanja i za gradnju kraka od rotora prema poslovnoj zoni Vodnjan Sjever.

U drugoj fazi bit će uređen odvojak od crkvice na prometnici za Bale prema rotoru te od rotora u smjeru prema vodnjanskom groblju. I ovdje je, podsjetimo, za izvođenje radova zadužena Cesta, a Bina-Istra financira izgradnju rotora čija se vrijednost procjenjuje na oko pet milijuna kuna. Rok za izgradnju ovog kružnog čvorišta je do kraja ožujka. (P. LUKEŽ)

Na Galižanskoj prema Fažani regulacija semaforima

Radni strojevi aktivni su i na Vodnjanskoj cesti, na potezu od skretanja za Istarski ipsilon prema Puli te na Galižanskoj cesti u smjeru prema Fažani jer se na tim lokacijama u organizaciji HEP-a polažu električni kablovi pod zemlju.


Podijeli: Facebook Twiter