Vodnjan: Restorani i barovi ljeti otvoreni do dva sata

Barovi izvan naselja mogu raditi od 0 do 24 (Arhiva)
Barovi izvan naselja mogu raditi od 0 do 24 (Arhiva)

Restorani i barovi na području Vodnjana od 1. lipnja do 1. listopada mogu raditi od 6 do 2 sata iza ponoći, odredba je iz Odluke o ugostiteljskoj djelatnosti usvojenoj na prekjučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Vodnjana. Prijedlog odluke predstavio je pročelnik Ezio Pinzan, a vijećnici su je prihvatili jednoglasno. Takvo radno vrijeme može se primijeniti i izvan ljeta ukoliko je riječ o petku i suboti, danu uoči blagdana ili blagdanu iza kojeg ne slijedi radni dan. U ostalim slučajevima barovi i restorani mogu biti otvoreni od 6 do 24 sata.

Odobrio i TZ

To se ne odnosi na barove koji ispunjavaju uvjete za noćni rad u zatvorenim prostorima i kojima je dopušteno raditi od 21 do 6 sati te za restorane i barove izvan naselja ili na sto metara udaljenosti, a imaju mogućnost poslovati od 0 do 24.

Vlasnici ugostiteljskih objekata dužni su osigurati da se nakon 23 sata glazba ne čuje izvan zatvorenog prostora. Trebaju, naravno, spriječiti stvaranje buke u i ispred ugostiteljskog objekta te onemogućiti iznošenje i konzumiranje pića na vanjskim prostorima koji nisu predviđeni za to.

- Zakonom je određeno da predstavničko tijelo može produžiti radno vrijeme za sve vrste ugostiteljskih objekata, ali uz mišljenje vijeća turističke zajednice. Pozitivan odgovor TZ-a Vodnjana dobili smo 30. svibnja, objasnio je Pinzan. Novost je i da objekti na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, unutar kojeg se mogu pružati ugostiteljske usluge, mogu raditi od 6 do 4 sata iza ponoći.

Odluku treba li kojem objektu dodatno produžiti radno vrijeme za vrijeme glazbenih, sportskih i drugih manifestacija, donosi gradonačelnik. On ima i ovlasti za dva sata skratiti radno vrijeme ugostiteljskom objektu kojem je turistička inspekcija izdala najmanje dva rješenja o zabrani rada zbog nepridržavanja radnog vremena, ili ima pravomoćnu presudu na osnovu prijave o remećenju javnog reda i mira, ili je utvrđeno konzumiranje alkohola maloljetnika. Takva se mjera propisuje na tri do 12 mjeseci.

Povlašteno parkiranje

Gradsko vijeće usvojilo je izmjene odluka o organizaciji, naplati i kontroli parkiranja na javnim parkiralištima koje se provode od svibnja ove godine. Sada se izdavanje povlaštene karte (jedne!) omogućuje i vlasnicima nekretnina u starogradskoj jezgri Vodnjana. Iva Bognar iz odjela za komunalni sustav navela je da se pravo na ugovaranje godišnje karte odsad može ostvariti na temelju vozila u vlasništvu i korištenju bračnog druga, roditelja, posvojitelja, djece i posvojenika.

Pete izmjene Prostornog plana

S obzirom na to da je nedavno usvojen izmijenjen Prostorni plan Istarske županije, Grad Vodnjan pokrenuo je i pete izmjene svojeg plana. Kako je Emil Ferjančić iz Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove rekao, zapravo se radi o usklađivanju izdvojenih turističkih i sportsko-rekreativnih područja određenih Planom Vodnjana sa županijskim PP-om kao dokumentom višeg reda. (Zvjezdan STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter