Vodnjan: Prva domaća čekaonica na probnom roku

Nova autobusna čekaonica u Vodnjanu (P. SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)
Nova autobusna čekaonica u Vodnjanu (P. SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)

Na ulazu u Vodnjan s Vodnjanske ceste ovih je dana postavljena nova čekaonica na autobusnom stajalištu. Zanimljiva metalna konstrukcija s dva bočna okna od pleksiglasa modernog je dizajna i čini se kao da će od sada puno efikasnije štititi putnike od kiše i vjetra dok čekaju autobus. Što je najzanimljivije, čekaonica je u potpunosti domaći proizvod.

- Grad Vodnjan ima u svojoj strategiji poticanje lokalnog poduzetništva i podržava kreativne ideje koje će osuvremeniti i uljepšati grad. Upravo je suradnjom Grada i vodnjanskog obrta za obradu metala Kovačija u vlasništvu Arijana Voltića projektirana i spomenuta čekaonica, a isti ju je obrt i izradio. U izradu i montažu ove autobusne čekaonice Grad je uložio 11.250 kuna i jako smo zadovoljni njenim izgledom i konstrukcijom. Smatramo da će ona biti puno funkcionalnija od prijašnje, rekao je gradonačelnik Klaudio Vitasović.

Za sada je u Vodnjanu postavljena samo jedna čekaonica kao probni projekt, a gradonačelnik je istaknuo da očekuje reakcije i sugestije svojih sugrađana kako bi proizvod eventualno poboljšali.

Dodao je da se na temelju programa održavanja javne i urbane opreme na području Grada Vodnjana za sada mijenjaju samo oštećene autobusne čekaonice, a planira se i postavljanje novih na autobusnim stajalištima na kojima ih do sada nije bilo.

Bude li se ova probna čekaonica zaista iskazala, njene bi se "blizanke" u dogledno vrijeme mogle pojaviti i na drugim autobusnim stajalištima na području Vodnjana. (P. SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter