Vodnjan: Protiv naplate parkiranja zasad 500 potpisa

Potpisi su se za vikend prikupljali na Placi (Z. STRAHINJA)
Potpisi su se za vikend prikupljali na Placi (Z. STRAHINJA)

Iako je peticija protiv naplate parkiranja u Vodnjanu trebala prema prethodnim najavama biti jučer predana gradskoj upravi Vodnjana, inicijator Danijel Šabanović naveo je da će se potpisi prikupljati još i ovog tjedna.

- Odlučili smo produžiti prikupljanje potpisa do polovice tjedna. Dijelom i zato jer ljudi nisu bili upoznati s peticijom, s obzirom da ne prate svi naše aktivnosti na Facebooku. U tri dana, dakle petak, subotu i nedjelju, prikupili smo oko 500 potpisa građana Vodnjana, što ipak pokazuje dobar odaziv, i peticija može samo dobiti još na težini, rekao nam je jučer Šabanović.

Prikupljanje potpisa protiv naplate parkiranja počelo je u petak na Placi uz komunalnu palaču. Potpisnici se protive početku naplate parkiranja jer smatraju da Grad može održavati postojeća parkirališta novcem iz proračuna kao što je činio i do sada. Također, smatraju da parkirališta Vodnjana nisu prenapučena, čak ni u turističkoj sezoni, pa ne vide potrebe za izgradnju novih, a što se najavljuje upravo novcem prikupljenim od naplate. Iako će građani imati povlaštene parkirne karte za nevelikih 150 kuna godišnje, protivnici naplate smatraju da nije potrebno opterećivati ljude ni s takvim iznosom.

Naplata na parkiralištu San Rocco, ulicama Istarska, Trgovačka, Žuka i Smareglia počinje s početkom travnja, a službeno će krenuti prvog dana svibnja. Parkiranje će koštati četiri kune po satu, dnevno 100 kuna, a moći će se plaćati kovanicama, mobitelom, kreditnim karticama ili kupovinom na kioscima. Uz mještane, i niz drugih skupina imat će pravo na povlaštene karte, poput onih koji obavljaju poslovnu djelatnost u Vodnjanu i onih koji su tu zaposleni, kao i privatni iznajmljivači, po cijeni od 400 kuna godišnje. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter