Vodnjan: Proračunom zakinuti obrtnici i poduzetnici

Flavio Gregorović (T. GRBIĆ)
Flavio Gregorović (T. GRBIĆ)

Smatramo da se načinom na koji je proračun usvojen, bez prethodnog čitanja te u nedostatku diskusije o njegovim pojedinim stavkama i programima, marginalizira funkcija Gradskog vijeća.

Pokušali smo s nekoliko amandmana potaknuti raspravu te skrenuti pozornost na neke od stavaka s kojima se ne slažemo, odnosno ukazati na programe koje je prema našem sudu trebalo vratiti na doradu.

Vijećnici kluba SDP-HSU i Nezavisne liste Volarević neće podržavati ovakav način funkcioniranja Gradskog vijeća koji je trenutno sveden na mehanizam za dizanje ruku, rekao je na konferenciji za novinare u ponedjeljak SDP-ov vijećnik Flavio Gregorović osvrnuvši se na proteklu sjednicu vijeća.

Podržavaju, dodao je, socijalni program u kojemu su donesene pozitivne novosti te je prihvaćen njihov prijedlog da se u potpunosti financira prijevoz učenicima OŠ Veli Vrh koji žive na području grada Vodnjana, a podržavaju i program održavanja komunalne infrastrukture.

Gospodarski program te program gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture odbili smo podržati u predloženom obliku jer smatramo da nisu dovoljno poticajni, osobito za razvoj poduzetništva i obrtništva te da se u njima nije vodilo računa o ravnomjernom i uravnoteženom razvoju svih mjesta na području grada Vodnjana, što nama nije nikako prihvatljivo, zaključio je Gregorović. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter