Vodnjan: Prioritet je jačanje gospodarstva

Vedran Ban, Alen Damijanić, Barbara Buršić Križanac, Klaudio Vitasović, Filip Macan i Zdenko Pliško (A. Kancelar)
Vedran Ban, Alen Damijanić, Barbara Buršić Križanac, Klaudio Vitasović, Filip Macan i Zdenko Pliško (A. Kancelar)

Koalicijski sporazum o suradnji na lokalnim izborima za grad Vodnjan potpisali su predsjednici vodnjanskog IDS-a, HNS-a i ISU-a Filip Macan, Vedran Ban i Barbara Buršić Križanac te će sa zajedničkom listom nastupiti na izborima za Gradsko vijeće.

Njihov je kandidat za gradonačelnika aktualni gradonačelnik Klaudio Vitasović (IDS), a za njegovu zamjenicu kandidirali su Luanu Moscarda Debeljuh (IDS) iz Galižane.

Zadovoljstvo potpisanim sporazumom izrazio je Macan koji je rekao da zajednička lista očekuje više od osam mandata u Gradskom vijeću koje će ubuduće imati 15 vijećnika.

Prioritet u daljnjim planovima za Vodnjan je jačanje gospodarstva koje je preduvjet za otvaranje novih radnih mjesta i omogućavanje sredstava za druge djelatnosti kao što su sport, kultura te socijalna davanja, istaknuo je Vitasović.

Vodnjan je unaprijedio komunalnu infrastrukturu, a prednjači u poljoprivredi, osobito u maslinarstvu, dodao je. I nadalje će se raditi na očuvanju kulturne baštine i tradicije Vodnjana, primjerice obnovi starogradske jezgre i akciji "Moj kažun" za obnovu kažuna i suhozida. Iako dosad nisu bili u Gradskom vijeću, HNS i ISU bliske su programu IDS-a te imaju kvalitetne ljude koji mogu pomoći razvoju Vodnjana, zaključio je.

Grad Vodnjan je uvijek podržavao umirovljenike i socijalno osjetljive skupine pa će zajedničkom suradnjom to ostvarivati i ubuduće, rekla je Buršić Križanac. Potpisivanju su prisustvovali predsjednik pulskog HNS-a Alen Damijanić i predsjednik Istarske stranke umirovljenika Zdenko Pliško. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter