Vodnjan: Preko blata do Svetvinčenta i natrag

Alternativni put prema Svetvinčentu pored pruge i teniskog igrališta (P. LUKEŽ)
Alternativni put prema Svetvinčentu pored pruge i teniskog igrališta (P. LUKEŽ)

Problematika Rudarske ulice u Vodnjanu, koja je već nekoliko mjeseci prokopana zbog gradnje fekalne kanalizacije, a proteklih tjedan dana je na potezu od kružnog toka do pruge potpuno zatvorena za promet, našla se i na aktualnom satu vodnjanskog Gradskog vijeća.

Radovi se izvode "puževom brzinom" već tri do četiri mjeseca i stanje je neizdrživo, komentirao je vijećnik Stanislav Rojnić (IDS). Podosta upita upućeno je posljednjih dana Gradu zbog stanja u toj ulici, rekao je gradonačelnik Klaudio Vitasović, jer se mnogo više kilometara mora napraviti da bi se stiglo na odredište.

Naime, kako smo već pisali, zbog radova pulske tvrtke Vintijan u Rudarskoj, zaobilazni pravci iz smjera Svetvinčenta i Žminja su Smoljanci - Krmed - Bale - Vodnjan - Pula, iz Svetvinčenta može se i trasom Guran - Marčana - Pula, a istim putem ide se i iz Cera i Barbana.

Grad Vodnjan je da skrati taj put nedavno označio alternativne prolaze kroz grad kojima je ulaz i izlaz na rampi pruge nedaleko od crkve sv. Marije s jedne strane i nedaleko od skretanja prema Guranu s druge strane, te su "off road" prometnice ipak preporučljive samo osobnim automobilima.

No, i one, osobito po kiši kakva je pljuštala danas, pretvaraju se u blatnjave kaljuže, pa je bolje odmah se uputiti "službenim" alternativnim putovima i napraviti koji kilometar više nego zaglaviti u blatu.   

- Mnogo smo kontaktirali s Herculaneom, koja je investitor, i tražili smo da se radovi što prije završe. Tražila se suglasnost Hrvatskih željeznica za nastavak radova kod pruge, što je riješeno, a ovi radovi se nisu mogli odvijati da se ne zatvori Rudarska ulica. Iako nismo investitori, nastojimo uvažiti probleme građana pa je zato otvoren novi, alternativni pravac.

Molim građane za strpljenje jer je još dva i pol tjedna do kraja gradnje, a radovi su vrlo intenzivni. Devedeset posto stanovništva ima kanalizaciju pa je moraju imati i stanari Rudarske ulice, zaključio je gradonačelnik Vitasović. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter