Vodnjan: Povoljnija energetska obnova kuća

Vodnjan (Manuel ANGELINI)
Vodnjan (Manuel ANGELINI)

Grad Vodnjan objavio je javni poziv zainteresiranima za sudjelovanje u projektu povećanja energetske učinkovitosti te korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama Vodnjanštine. Temeljem odluke Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost o količini odobrenih sredstava za subvencioniranje, Grad Vodnjan će ove godine raspisati natječaj za sudjelovanje fizičkih osoba u projektu. Uvjeti će biti određeni pravilnikom, a nakon toga će svi zainteresirani moći podnijeti zahtjev za sudjelovanje. Osobe koje budu predale prijavu na objavljen javni poziv te ispune tražene uvjete, ostvarit će dodatne bodove pri prijavi na natječaj.

- Grad Vodnjan je u proračunu izdvojio sto tisuća kuna za ovaj projekt koji jedinice lokalne samouprave provode u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Oba programa Fond sufinancira s po 40 posto, Grad s po 10 posto, a krajnji korisnik s 50 posto opravdanog troška. Sad smo raspisali javni poziv i vidjet ćemo iz kojih će se područja javiti zainteresirani. Ako interes bude velik, u proračunu možemo rebalansom predvidjeti i veći iznos za taj projekt, rekao je pročelnik vodnjanskog Odjela za gospodarstvo i EU-projekte Ezio Pinzan.

Za program povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća najviši iznos sufinanciranja je 75 tisuća kuna s PDV-om. (Petra LUKEŽ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter