Vodnjan: Pijan nasilno kroz rampu na Ipsilonu

(Ilustracija/Arhiva)
(Ilustracija/Arhiva)

Više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te prekršaj iz Zakona o osobnoj iskaznici počinio je 59-godišnjak iz Pule, kojeg su policajci u srijedu kasno poslije podne pokušali legitimirati na Istarskom Ipsilonu, nakon što su uočili da se zaustavio na zabranjenom mjestu.

Naime, muškarac koji je upravljao BMW-om talijanskih registracijskih oznaka je, došavši do naplatnih kućica na ulazu Vodnjan–jug, izašao iz automobila i rukom dignuo rampu, nakon čega se uključio na Ipsilon. Nastavio je vožnju prema Puli te se u jednom trenutku zaustavio na mjestu na kojem to nije dozvoljeno, odnosno na traci namijenjenoj za usporavanje i isključivanje vozila s autoceste, gdje su ga i zatekli policijski službenici. Iako policajcima nije želio dati osobnu ispravu, utvrđeno da se radi o 59-godišnjem Puljaninu, za kojeg je obavljenim alkotestiranjem utvrđeno da je automobilom upravljao pijan, i to pod utkecajem od 1,89 promila alkohola u krvi.

Puljanin je stoga odmah isključen iz prometa i odveden u policijsku postaju gdje je zadržan dok se nije otrijeznio. Zbog niza prekršaja koje je počinio, protiv 59-godišnjaka će biti podnijet optužni prijedlog. (M. Vu.)


Podijeli: Facebook Twiter