Vodnjan: Otvoren kružni tok

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Novim rotorom na jugu Vodnjana počela su prometovati prva vozila. Otvorena je novoizgrađena trasa prometnice Vodnjan - Bale koja je preusmjerena prema kružnom toku te se na novo prometno čvorište može ulaziti iz ta dva smjera.

U tijeku je izgradnja odvojka koji će voditi prema Galižanskoj cesti i centru Vodnjana. Stoga oni koji dolaze iz centra Vodnjana Istarskom ulicom, koja je zatvorena na dijelu od skretanja za Galižansku do nekadašnjeg skretanja za Bale, mogu skrenuti samo prema benzinskoj crpki i marketu, a promet se odvija zaobilazno iza marketa. Dio Istarske koji je sad zatvoren neće se više koristiti ni nakon izgradnje rotora prema kojem će se preusmjeriti promet nakon što bude izgrađen.

Kako nam je rekao voditelj gradilišta David Rajko iz poduzeća Cesta, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta proteklih dana i preniskih temperatura postavljen je tek jedan sloj asfalta, a drugi će biti postavljen kad vremenski uvjeti dozvole. Stoga na rotoru još nema horizontalne signalizacije, a promet je reguliran prometnim znakovima. Uz novi rotor sagrađeni su i rubnici, a u tijeku je izgradnja sustava oborinske odvodnje. Ugovoreni rok završetka radova je 10. siječnja, no kako navodi Rajko, kraj gradnje mogao bi biti deset do 15 dana kasnije zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Na natječaju koji su raspisale Hrvatske ceste, podsjetimo, izabrano je pulsko poduzeće Cesta. S po 25 posto u investiciji sudjeluju Grad Vodnjan i Županijska uprava za ceste, dok Hrvatske ceste ulažu 50 posto sredstava. Cjelokupna vrijednost investicije na temelju troškovnika iznosi 4,5 milijuna kuna. Hortikulturno uređenje kružnog čvorišta financirat će Grad Vodnjan nakon što bude u potpunosti pušteno u promet. (P. LUKEŽ)

 

 

 

 

 - GO02276405.jpg

Novi rotor u prometu

M. ANGELINI


Podijeli: Facebook Twiter