Vodnjan: Otvoren info-punkt kod Parka kažuna

Info punkt kraj Parka kažuna Vodnjan
Info punkt kraj Parka kažuna Vodnjan

Na samom ulazu u Vodnjan, uz Park kažuna, ovih je dana otvoren info-punkt na kojem je moguće dobiti sve informacije vezane uz Grad Vodnjan. Osim informacija o turističkoj ponudi Vodnjanštine ovdje se može besplatno degustirati vodnjansko ekstra djevičansko maslinovo ulje, kupiti autohtoni poljoprivredni proizvodi, suveniri i vodnjansko desertno vino Vin de Rosa. Gosti se mogu osvježiti i sladoledom ili pićem te prošetati Parkom kažuna i pritom kupiti mini repliku kao uspomenu na svoj boravak u Vodnjanu. Info-unktom upravlja trgovačko društvo Castelier u vlasništvu Grada Vodnjana, a cijeli je projekt zamišljen kao polazna točka za goste koji ciljano dolaze ili namjernicima. 

Vodnjanski gradonačelnik Klaudio Vitasović kazao je da je info-punkt tek jedan u nizu uspješnih projekata, među kojima su Park kažuna te prvi smještajni objekt u sklopu Difuznog hotela Vodnjan. Još jedan info-punkt ranije je otvoren na Narodnom trgu, dok se u palači Portarol nalazi suvenirnica. 

- Projekti su realizirani u cilju razvoja turizma našeg grada, stvaranja što zanimljivije turističke ponude te radi produljenja

turističke sezone koju planiramo povezati s berbom maslina u listopadu i studenom kao i Danima mladog maslinovog ulja koji se tradicionalno održavaju svake godine, trećeg vikenda u studenom, izjavio je vodnjanski gradonačelnik Klaudio Vitasović. (M. V. I. 


Podijeli: Facebook Twiter