Vodnjan: Osam bendova humanitarno za Marka Lukića

Punk Rock Maniacs (T. TIDIĆ)
Punk Rock Maniacs (T. TIDIĆ)

Čak osam bendova nastupilo je u petak u vodnjanskom Omladinskom domu na humanitarnom koncertu pod nazivom "Prijatelji - prijatelju". Prihod od prodaje ulaznica i dobrovoljnih priloga namijenjen je Marku Lukiću, točnije za izdavanje njegove stihovne autobiografije nazvane "Povratak".

Nastupili su tako pulski CherryBombz, Whiskey Train, Double Dose, Grupa 052, Punk Rock Maniacs, High Life Band i vodnjanski Soundcheck Regaz, dok su duo Vujat i Atkan izveli nekoliko kompozicija grupe Monah, tako da je u Vodnjanu priređen pravi koncertni maraton od punih pet sati žive svirke.

Od prodaje ulaznica i donacija prikupljeno je 4.000 kuna, a tu je i donacija Grada Vodnjana od 5.000 kuna. Sveukupno za tiskanje knjige potrebno je 15.000 kuna tako da se akcija nastavlja, a svi koji žele sudjelovati mogu novac uplatiti kod RBA-e na račun 2484008 - 3110060781.

Organizatori ovog koncerta su Moto klub Hornets i Grad Vodnjan. Inače, pjesnik Marko Lukić pisanjem se bavi od 1995. godine te je do sada objavio šest zbirki poezije, a upravo priprema svoj prvi roman, točnije autobiografiju u stihu. Kako kažu organizatori koncerta, Marko je bio cijenjeni član društva u kojem je bio uvijek rado viđen gost. Krajem 1992. godine nastradao je u prometnoj nesreći i otad je vezan za invalidska kolica, ali to srećom, njegov duh i kreativnost nije pokolebalo, već je nastavio raditi i stvarati.

Stoga su članovi Moto kluba Hornets odlučili pokrenuti ovu humanitarnu akciju ne bi li pomogli svom sugrađaninu i kako kažu: "Da se zna da Marko Lukić nije zaboravljen, kao i sva njegova dobrota i dobra djela koja je pružio svim ljudima koji su ga poznaju". (G. I.)


Podijeli: Facebook Twiter