Vodnjan od Delton potražuje 50 milijuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ponovnim išcitavanjem opsežne dokumentacije iz spisa danas je zbog proteka perioda duljeg od dva mjeseca na Županijskom sudu u Puli ispocetka pocelo sudenje bivšim vodnjanskim celnicima Ulijani ?uric, Lidiji Delton i Marjanu Rudanu po tri objedinjene optužnice od kojih je najteža ona za prodaju i prenamjenu zemljišta na Dragoneri.

Šok i nevjericu medu optuženima, ali i braniteljima izazvao je jucer opunomocenik Grada Vodnjana s imovinsko-pravnim zahtjevom koji od Lidije Delton potražuje gotovo pedeset milijuna kuna! Grad Vodnjan, naime, traži od Lidije Delton i Marjana Rudana da zajedno isplate 455 tisuca kuna. Od suda se traži da Lidiju Delton obveže da nadoknadi 166.063 kuna i 3.000 kuna. Najviši pojedinacni iznosi koje Grad Vodnjan potražuje od Lidije Delton su vrtoglavih 47.211.237 kuna, te 1.140.608 kuna.

Na svaki taj iznos opunomocenik Grada Vodnjana tražio je pojedinacni obracun zakonskih zateznih kamata pa bi se iznos od 50-ak milijuna kuna, imajuci u vidu da su navodna nedjela pocinjena prije deset godina, popeo za još nekoliko milijuna kuna!

Zbog takvog imovinsko-pravnog zahtjeva, ali i nezadovoljstva posljednjim vještacenjem vrijednosti zemljišta na Dragoneri branitelji troje okrivljenika su, nakon što je predsjednica sudskog vijeca Sena Midžic Putigna procitala svu dokumentaciju, predložili da se provede novo vještacenje vrijednosti zemljišta.

Zamjenik Županijske državne odvjetnice usprotivio se provedbi novog vještacenja vrijednosti zemljišta, a sudsko je vijece u konacnici i odbilo prijedlog obrane.

Zanimljiva je bila i opaska Rudanovog branitelja da je zahtjev Grada Vodnjana u pogledu potraživanja iznosa veceg od 47 milijuna kuna od Lidije Delton nekorektan jer se zemljište na Dragoneri danas ne nalazi na podrucju Grada Vodnjana vec Opcine Fažana. (Izvještava Marica KOŠTA)

ŠTO JE SVE LIDIJA DELTON REKLA U SVOJU OBRANU CITAJTE U SUBOTNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter