Vodnjan ocima umjetnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izložba sudionika likovne kolonije "Arte in situ", koja svake godine postaje sve znacajnija, otvorena je u petak predvecer u predivnom ambijentu vrta case Rosini. Povjesnicarka umjetnosti Gorka Ostojic Cvajner upoznala je posjetitelje s devet umjetnika iz Hrvatske, Njemacke i Poljske koji su danima u Vodnjanu tražili inspiraciju i stvarali svoja djela.

Utemeljiteljica kolonije, cijenjena umjetnica Solidea Guerra, svake godine poziva umjetnike u svoj rodni grad kako bi im pružila izazov stvaranja i obogacivanja, a ovogodišnja je novost, uz sve aspekte umjetnosti s keramikom, u sudjelovanju slikara, graficara i fotografa.



Gorka Ostojic Cvajner rekla je ponešto za svakog od devetero umjetnika ciji su radovi izloženi u vrtu case Rosina, gotovo skriveni i stopljeni s ambijentom. Tako su spomenuti Anne Katrin Altwein, Nadica Eichhorn, Solidea Guerra, Mladen Ivancic, Michal Krenz, Vesna Osojnicki, Boris Roce, Petra Toppe Zenker i Ivica Kiš.

Ovom se prilikom predstavio se mladi belgijski glazbenik i skladatelj Domenico Curcio, ciji se koncert prenosio preko Interneta. (A. PERCAN)


Podijeli: Facebook Twiter