Vodnjan ocima strip-majstora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Vodnjanu se predstavio Aleksandar Zograf, pravim imenom Saša Rakezic, poznati strip-autor iz Panceva. Objavljivao je i izlagao širom svijeta. "Fantagraphics books" iz SAD-a te "Punto zero" iz Italije samo su neki od izdavaca uz francuski "L'association" te španjolski "Under comics" za koje je radio, a tu su i ugledni strip-casopisima (Galago, Linus, Il Manifesto, The Comics Journal) koji su objavljivali njegove radove.

U Vodnjanu gostuje u sklopu Vodnjanskog kulturnog ljeta, a na inicijativu Roberte Weissman Nagy ciji je kolega iz studentskih dana. Osim što je predstavio svoj rad, a njegova supruga Gordana Basta svoje vezove, Zograf vrijeme provedeno u Vodnjanu koristi za izradu stripa o tom gradu, koji ce posjetitelji u Kreativnoj kuci moci vidjeti od konca srpnja. Zograf, naime, od 2003. godine objavljuje strip u beogradskom tjedniku Vreme, a crta i piše o razlicitim gradovima koje posjecuje.



- Provest cemo ovdje tri dana i pokušati upoznati mjesto, uhvatiti atmosferu, povijest grada... Za otprilike pola dana koliko sam proveo u Vodnjanu vec sam primijetio brojne zanimljive, sitne detalje koji vam kroz obicnu šetnju mogu otkriti puno, kazao je Zograf u petak.


Podijeli: Facebook Twiter