Vodnjan: Novi nogostupi i dva kružna toka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarska ulica u Vodnjanu ovih je dana pretvorena u gradilište, a to je tek pocetak, saznajemo u Gradu. Nakon što su postavljeni rubnjaci s lijeve strane iz smjera Pule, uskoro ce taj dio biti asfaltiran pa ce time biti završen prvi dio plocnika na potezu od marketa do križanja s Ulicom Žuka.

Uslijedila je druga faza, izgradnja nogostupa na dijelu od autobusnog stajališta do križanja s Nazorovom, zbog cega je taj prometni trak zatvoren pa se promet odvija naizmjenicno, a kraj radova predviden je do kraja mjeseca. Nakon što pak HEP završi postavljanje rasvjete kod cvorišta istarskog Ipsilona Vodnjan jug i postavljanje instalacija s desne strane Istarske ulice, i na tom ce dijelu biti izgraden plocnik, a radovi pocinju za oko mjesec dana.

Prema prometnom rješenju, bit ce oznacena i dva nova pješacka prijelaza u Istarskoj ulici, kod ambulante, jer ce se do tamo protezati plocnik te kod trafostanice buduci da taj dio prometnice za prijelaz koriste školska djeca.

Najveci pak gradevinski pothvat odvijat ce se na raskrižju Istarske i Trgovacke ulice gdje Grad planira izgradnju rotora. Privremeno, kako navodi strucni suradnik za izgradnju Upravnog odjela za prostorno uredenje Emil Ferjancic, postavit ce se plasticne barijere i prometna signalizacija kao probno prometno rješenje, za koje su suglasnost dale policija i Županijska uprava za ceste, buduci da je to županijska cesta.

Zbog toga se morala pomaknuti i autobusna stanica za medugradske autobuse koja se upravo gradi pored velikog parkirališta da autobusi više ne zastaju ispred ugostiteljskog objekta, navodi Ferjancic. Nakon toga slijedi gradnja novog prometnog cvorišta u roku od šest mjeseci, a do kraja veljace pocinje realizacija privremenog prometnog rješenja.

Rotor ce se izgraditi i na dijelu Vodnjan sjever u suradnji Grada Vodnjana i Bina Istre, buduci da je tamo raskrižje s Istarskim ipsilonom. Kružno cvorište obuhvacat ce pet prometnica, cestu iz Bala, prometnicu prema Salveli, ceste prema Puli i prema Vodnjanu te prema Poslovnoj zoni Vodnjan sjever, i to ce biti ulaz u grad sa sjeverne strane, koji financira Bina Istra. Projekt je spreman, a radovi ce poceti do kraja godine, nakon izvlaštenja dijela katastarskih cestica.

Novo prometno rješenje radi se i za Peroj gdje ce se u dogovoru s policijom napraviti prometna regulacija prema kojoj ce prometnica za Barbarigu biti slijepa cesta. Na jednoj od narednih sjednica gradskog vijeca raspravljat ce se i o novom prometnom rješenju za Galižanu.


Podijeli: Facebook Twiter