Vodnjan: Nova apoteka gradit će se preko puta osnovne škole

Zarasla površina s desne strane ceste namijenjena je gradnji ljekarne (Z. STRAHINJA)
Zarasla površina s desne strane ceste namijenjena je gradnji ljekarne (Z. STRAHINJA)

Istarske ljekarne planiraju uskoro izgraditi apoteku blizu osnovne škole u Vodnjanu, proizlazi iz odluke o prodaji gradskog zemljišta neposrednom pogodbom, što ju je Gradsko vijeće Vodnjana jednoglasno usvojilo na posljednjoj sjednici.

Kako je vijećnicima kupoprodaju predstavila Iva Bognar, viša savjetnica za nekretnine Grada, za dio parcele površine 982 četvornih metara Istarske bi ljekarne sa sjedištem u Puli platile Gradu Vodnjanu 397 tisuća kuna. Pritom se obvezuju i isplatiti cjelokupni iznos u roku od 15 dana od dana sklapanja ugovora.

Samo dio namijenjen gradnji apoteke

- Istarske ljekarne imaju pravni status ustanove čiji je jedini osnivač Istarska županija pa je sukladno tome nekretninom dopušteno raspolagati bez prethodne provedbe javnog natječaja, obrazloženo je vijećnicima.

Parcela, koja se nalazi preko puta osnovne škole, odnosno između Istarske ulice i Ulice Žuka, ima ukupnu površinu od 1.295 kvadrata, a namijenjena je gradnji dvaju objekata - ljekarni i ordinaciji primarne zdravstvene zaštite. Bognar je na sjednici napomenula da tvrtka u vlasništvu Istarske županije kupuje samo dio namijenjen gradnji apoteke.

- Istarske ljekarne obavljaju ljekarničku djelatnost u sklopu primarne zdravstvene zaštite te osiguravaju stalnu, kvalitetnu i sigurnu opskrbu stanovništva lijekovima, medicinskim proizvodima, kozmetikom s posebnom namjenom te širokom paletom dodataka prehrani, stoji između ostalog u obrazloženju gradske odluke.

Stara ambulantna u trošnoj austrijskoj vili

Gradnja novog zdravstvenog centra, o kojem se u posljednje vrijeme često govori, s obzirom na neuvjetnu staru ambulantnu u trošnoj austrijskoj vili, predviđena je na preostalom dijelu ove nekretnine i susjedne. Projekt za gradnju centra, kako smo pisali, postoji, ali postoji i stav da Grad Vodnjan nema financijskih mogućnosti samostalno krenuti u njegovu realizaciju, stoga pacijenti i zdravstveno osoblje ambulante iščekuju dogovor Grada s Istarskim domovima zdravlja.

Po metru četvornom 60 eura

Prema procijeni tržišne vrijednosti nekretnine utvrđeno je da dio parcele namijenjen apoteci od 982 kvadrata košta 441 tisuću kuna, ili 60 eura po kvadratu. S tom je cijenom, navela je Bognar, suglasno i Upravno vijeće Istarskih ljekarni, a s obzirom da se iznos isplaćuje odjednom, Vodnjanci im odobravaju popust od 10 posto, dakle do cijene od 397 tisuća kuna. Takva je odluka u skladu s Odlukom o raspolaganju imovinom Grada Vodnjana u slučajevima jednokratnog plaćanja. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter