Vodnjan: Naplate parkinga još nema


S obzirom da se nije ostvarila najava gradske uprave Vodnjana od prije pola godine da će do ljeta početi s naplatom parkiranja u gradu, na vodnjanskim se ulicama mogu čuti glasine da je Grad od cijelog projekta odustao jer im projekt navodno nije isplativ. Demantirao ih je pak gradonačelnik Klaudio Vitasović, navevši da je Grad za opremu u proračunu predvidio 350.000 kuna, a da je očekivani godišnji prihod od parkirališta pod naplatom pola milijuna kuna. Pritom nije precizirao kada će režim naplate zaživjeti na ulicama Vodnjana.

- Nabava potrebne opreme, a to su automati, čitači i informatički sustav, je u tijeku. Nije prioritet da se početak naplate uvede prije ljetne sezone, navodi u svom odgovoru Vitasović. Kao što smo već pisali riječ je o otvorenom tipu parkiranje pa će se naplata obavljati preko automata i mobitela.

Odluku o organizaciji, načinu naplate i kontrole parkiranja na javnim otvorenim parkiralištima na području grada Vodnjana gradsko je vijeće donijelo lanjskog prosinca. Kao razlog za to navodila se činjenica da je Vodnjan, jedini ili jedan od rijetkih gradova u Istri s besplatnim parkiralištima, posljednjih godina uložio znatna sredstva u gradnju i uređenje novih površina, te da bi novim prihodima uspješno održavali pa i ulagali u nova parkinge. (Z.STRAHINJA)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


 


Podijeli: Facebook Twiter