Vodnjan: Najbrži tovar Tango Antonija Radina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trkom na tovarima koji su jurcali niz Trgovačku ulicu, u kojoj je sudjelovalo čak 29 jahačica i jahača, a pobjedu je odnio Antonio Radin iz Radini s magarcem Tangom, te zanimljivom i uvijek duhovitom povorkom alegorijskih kola započela je sinoć tradicionalna 49. Bumbarska fešta - fešta grada Vodnjana koja kao najveća tradicijska fešta južne Istre svake godine privlači tisuće posjetitelja, domaćih žitelja ali i turista.

Bogat program Bumbarske fešte započeo je inače već u jutarnjim satima tradicionalnim sportskim turnirima u boćanju, pljočkanju i nogometu te zabavnim dječjim programom "Dječji kutak" u gradskom parku gdje je za animaciju djece bila zadužena "Zemlja zabave". Od 18 sati mogao se razgledati i tradicionalni Sajam kreativnosti na kojem su izlagači predstavili svojih vrijednih ruku djela dok je Ekomuzej - Istrian de Dignan pripremio za posjetitelje večer vodnjanske tradicije u starom gradu pod nazivom "Upoznaj bumbare…otkrij pravo blago!". Cijelog su se dana mogle razgledati i brojne vodnjanske crkve koje su posjetiteljima otvorile svoja vrata.

U zabavnom dijelu programa nastupili su Duo Nevera na Župnom trgu, Trio Magnolia na Trgu slobode, Duo harmonika i violina u ulici Forno grande dok je kao zvijezda večeri nastupao Jasmin Stavros & grupa Aurora. Kruna večeri točno u ponoć bio je tradicionalan i uvijek spektakularan vatromet iznad glavnog gradskog trga. Dodajmo da posjetitelje već u ponedjeljak čekaju nova događanja na vodnjanštini odnosno tradicionalna galižanska Fešta od puži.

(B. PETROVIĆ)

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter