Vodnjan: Legalizacija mijenja gradski proračun

Vježbenici zaposleni na poslovima legalizacije bit će zaposleni kao referenti u Gradu (D. MEMEDOVIĆ)
Vježbenici zaposleni na poslovima legalizacije bit će zaposleni kao referenti u Gradu (D. MEMEDOVIĆ)

Vodnjanski gradski proračun doživio je svoje prve izmjene koje su jednoglasno donesene sinoć na sjednici Gradskog vijeća. Ukupni rashodi gradskog budžeta povišeni su sa 49,426 milijuna kuna na 50,988 milijuna, odnosno za 1,562 milijuna ili 3,20 posto.

Povećanje prihoda ukupno iznosi 1,962 milijuna kuna, a najviše se povećavaju prihodi za posebne namjene, 1,158 milijuna kuna. U Upravnom odjelu za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove rashodi su povećani za 1,458 milijuna kuna, a u odjelu za gospodarstvo i EU projekte za 104,1 tisuću kuna.

Izmijenjen je, naime, ovogodišnji Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture te će se Grad Vodnjan, umjesto na četiri, zadužiti na iznos od 3,8 milijuna kuna za rekonstrukciju nerazvrstanih cesta na Vodnjanštini iz programa IPARD jer je utvrđen niži iznos radova od ranije planiranih četiri milijuna kuna.

Također, budući da je ove godine Grad Vodnjan dobio ugovor o sufinanciranju gradnje rotora Vodnjan jug u iznosu od 860 tisuća kuna, ta je sredstva sad trebalo predvidjeti u proračunu, a ovu investiciju sufinanciraju još i Hrvatske ceste te Županijska uprava za ceste. Izmijenjen je i Program održavanja komunalne infrastrukture u koji je uvršten iznos od sto tisuća kuna za održavanje groblja u Galižani, Vodnjanu i Peroju.

Usto, budući da je Vodnjan među prvima u Hrvatskoj po broju obrađenih predmeta za legalizaciju objekata, službenici koji rade na tim poslovima bit će zaposleni na određeno vrijeme pa je za to trebalo osigurati novac u proračunu, rekao je gradonačelnik Klaudio Vitasović.

- Mnogo se radilo na poslovima legalizacije, to su radili vježbenici zaposleni za 1.600 kuna mjesečno, no rok na koji su zaposleni je istekao pa će biti zaposleni kao referenti Grada dok postoji potreba legalizacije jer treba riješiti taj veliki posao da ne učimo nove zaposlenike, rekao je. Naveo je da Grad Vodnjan ima oko 4.500 nekretnina koje treba legalizirati. 

Ovih dana, najavio je gradonačelnik, počinje izrada strategije razvoja grada Vodnjana za razdoblje od ove do 2020. godine, a uskoro kreće i natječaj za imenovanje direktora nedavno osnovane gradske tvrtke Castelier, za koju postoje veliki planovi u području turizma kao i trgovini autohtonim proizvodima. (P. LUKEŽ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter