Vodnjan: Legalizacija donijela veće prihode

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Polugodišnje izvješće ovogodišnjeg proračuna grada Vodnjana za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja usvojeno je na preksinoćnjoj sjednici Gradskog vijeća. U prvom polugodištu ostvareni su prihodi u iznosu od 17,77 milijuna kuna, što iznosi 36 posto od godišnjeg, odnosno 71,9 od polugodišnjeg plana. Planirani rashodi ostvareni su, pak, u iznosu od 16,46 milijuna kuna, što je 35 posto u odnosu na godišnji te 70 posto polugodišnjeg plana.

Od siječnja do lipnja su prihodi od administrativnih pristojbi, prihodi po posebnim propisima te ostali prihodi ostvareni u iznosu od 9,08 milijuna kuna, što je 128 posto od polugodišnjeg plana, a u njima najveće učešće ima realizacija komunalnog doprinosa s 5,2 milijuna kuna, odnosno 208 posto od polugodišnjeg plana te komunalna naknada koja je realizirana u iznosu od 1,69 milijuna kuna, odnosno gotovo 97 posto od polugodišnjeg plana, što se odnosi na legalizaciju bespravno sagrađenih objekata.

- Proračun se lijepo puni zahvaljujući legalizaciji, ali se realizacija programa gradnje slabo ostvaruje. Legalizacija donosi ekstra prihode, ali kad će se pojaviti troškovi koji su u uzročno-posljedičnoj vezi sa legalizacijom objekata, upitao je vijećnik Flavio Gregorović (SDP). "Prihodi legalizacije se vide u proračunu, a u budućnosti će se pojaviti i obaveze, ali tek će se vidjeti kakve će one biti", odgovorio je gradonačelnik Klaudio Vitasović.

O legalizaciji se govorilo i na aktualnom satu vijeća kad je Petar Mirković (HNS) pitao kakvo je trenutno stanje s rješavanjem zahtjeva za legalizaciju. "Podneseno je više od 3.600 zahtjeva za legalizaciju, a 570 zahtjeva je riješeno", kazao je gradonačelnik.

Emil Ferjančić iz Upravnog odjela za prostorno uređenje, govoreći o programu gradnje, rekao je da se zasad neće realizirati nova ambulanta u Vodnjanu zbog rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, a zbog plaćanja otkupa zemljišta odgođena je gradnja dijela ceste u Betigi. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter