Vodnjan: Iseljena obitelj uglednog Roma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Vodnjan je prošlog cetvrtka zapecatio kucu u kojoj živi obitelj Redžepa Hadže, clana Vijeca županijske i vodnjanske romske nacionalne manjine, nakon što obitelj dva mjeseca nije boravila u njoj.

Kad se obitelj vratila u Vodnjan, zatekla je pecat na vratima objekta na kojemu je bilo naznaceno da je zgrada u vlasništvu grada, no Hadža je skinuo pecat i ponovno ilegalno ušao u kucu. Gradska je uprava bila prisiljena pozvati policiju i romska je obitelj u nedjelju iseljena.

Informaciju nam je potvrdio gradonacelnik Vodnjana Klaudio Vitasovic, koji navodi da je u kuci u vlasništvu Grada Vodnjana na adresi Pian 14 obitelj Hadža živjela bespravno. Buduci da je cijela obitelj napustila kucu na duži vremenski rok, Grad Vodnjan je kao vlasnik pecatio ulaz.

- Isticem da je Grad Vodnjan, kao i bilo koji drugi vlasnik, dužan brinuti se o svojoj imovini te poduzimati odgovarajuce mjere koje ce mu omoguciti da dode u posjed svoje imovine i zaštiti je na najbolji moguci nacin, navodi Vitasovic u svom dopisu.

Istaknuo je da Grad Vodnjan ima velik problem zbog svojih ilegalno naseljenih i uzurpiranih objekata. Stoga su primorani poduzimati mjere za rješavanje problema bespravnog stanovanja. Na Opcinskom sudu u Puli pokrenuto je petnaestak postupaka za iseljenje. Do danas su donesene dvije pravomocne presude, a jedan bespravni korisnik je predao kljuceve Gradu Vodnjanu.

Hadža je istaknuo da ce o ovom slucaju razgovarati sa saborskim zastupnikom nacionalnih manjina Nazifom Memedijem te predstavnicima Vladina Ureda za nacionalne manjine i Istarske županije.


Podijeli: Facebook Twiter