Vodnjan i vodnjanska vina na pretpremijeri mjuzikla

(Ziga Intihar Byblos)
(Ziga Intihar Byblos)

Na pretpremijeri novog slovenskog mjuzikla "Vesna" u režiji Vojka Anzeljca u Ljubljani slovenskoj publici predstavila se i Turistička zajednica Vodnjana te Agroprodukt sa svojim vinima "Medea". Promocija je održana u sklopu Ljubljana festivala koji se već 60 godina tijekom ljetnih mjeseci odvija na Križankama.

- Prvi put smo se promovirali na ovakav način, da je promocija bila vezana uz neki kulturni događaj. Dobili smo ponudu za promociju, ideja je bila odlična i krenuli smo u Ljubljanu gdje smo podijelili letke za publiku. Pozvali smo i vinare, a ideju su prihvatili u Agroproduktu, rekla je Morena Smoljan Makragić, direktorica vodnjanskog TZ-a.

Poznati slovenski glumci i glumice, među kojima su Ema Flora Lotrič koja u mjuziklu tumači Vesnu, Robert Korošec kao Samo, skladatelj Matjaž Vlašič i voditelj orkestra Boštjan Grabnar te gosti mjuzikla uživali su u odličnim istarskim vinima. Agroprodukt naziv "Medea" koristi za šest vina - od sorti malvazije, chardonnaya, rosea, merlota, cabernet sauvignona i terana.

- Promotivni leci TZ-a Vodnjana usmjereni su na slovenske goste, ujedno su i poziv na razne događaje u Vodnjanu i okolici tijekom ljeta, rekla je Smoljan Makragić. Lani je u Vodnjanu održana i prva Slovenska večera, s odličnim odazivom publike, tako da se slične manifestacije koje privlače goste sa slovenskog tržišta namjeravaju organizirati i ove godine. (Z. S.)


Podijeli: Facebook Twiter