Vodnjan: Girotondo gotov do travnja

(Z. STRAHINJA)
(Z. STRAHINJA)

Izgradnja kružnog toka pred Domom mladih u Vodnjanu, započeta prije nekoliko dana, bit će gotova do travnja. Investicija Grada Vodnjana i Županijske uprave za ceste vrijedna je 400 tisuća kuna u čemu sudjeluju s jednakim iznosom. U projekt je uključeno i postavljanje nove vertikalne i horizontalne signalizacije, a rok za dovršetak radova, koje izvode Istarske ceste, istječe posljednjeg dana ovog mjeseca.

Uređenje kružnog toka trebao bi doprinijeti sigurnosti motornog, ali i pješačkog prometa na tom frekventnom raskrižju zvanom Girotondo, prema obližnjem ugostiteljskom objektu. Ovim se punktom, osim lokalnog, odvija i gro prometa od Pule prema unutrašnjosti Istre, uključujući i prolazak teških teretnjaka.

Kružni tok koji je već godinama s plastičnim barijerama funkcionirao kao privremeno rješenje krasit će granitne kocke, a na pješačkim prijelazima uredit će se rampe za lakši prolaz invalidnih i drugih kolica. Radnici su na tom sjevernom ulazu u grad već i proširili dio kolnika, što će doprinijeti protočnosti, a prema izvedbenom projektu obod rotora imat će polegnutu podlogu. Radi bolje sigurnosti, a doprinijet će to i atraktivnosti cijelog punkta, raskrižje će biti opremljen i led rasvjetom inkorporiranom u unutarnji rub rotora. (Z. S.)


Podijeli: Facebook Twiter