Vodnjan dobiva novu turističku signalizaciju

Turistička signalizacija u Vodnjanu
Turistička signalizacija u Vodnjanu

Nove table koje se ovih dana postavljaju na važnijim lokacijama u Vodnjanu, rezultat su uspješne provedbe međunarodnog projekta "Rural Design" u kojem Vodnjan nastupa kao vodeći partner. Riječ je o urbanoj i pješačkoj turističkoj signalizaciji, točnije 350 ploča koje će biti postavljene na 70 lokacija u svim naseljima Vodnjanštine.

Dvojezične ploče

Trenutno se uz državne, županijske i lokalne prometnice postavlja urbana turistička, takozvana smeđa signalizacija. Table koje vozače upućuju na važnije punktove, objekte, sadržaje i slično u naselju, ispisane su dvojezično - hrvatskim i talijanskim jezikom. U starogradskim jezgrama naselja i u pješačkim zonama bit će pak postavljena pješačka turistička signalizacija koja označava najznačajnije znamenitosti Vodnjanštine.

Uz Vodnjan, vodećeg partnera "Rural Designa", projekta kreativne industrije za dizajniranje prostora, u njemu sudjeluju i općine Svetvinčenat i Sveti Lovreč te slovenske Cerknica i Metlika. Projekt je ostvaren kroz Operativni program Slovenija - Hrvatska 2007.-2013. Vrijednost proračuna za Grad Vodnjan iznosi 98,2 tisuće eura, a čitav projekt procijenjen je na 393 tisuće eura. EU pokriva 85 posto sredstava iz Europskog fonda regionalnog razvoja, dok 15 posto u svojim proračunima treba osigurati pet jedinica lokalne samouprave.

Završetak krajem travnja

Njihovi su predstavnici ugovor o pristupanju potpisali početkom srpnja prošle godine u Vodnjanu. Projekt, čiji su opći ciljevi osigurati podizanje kvalitete urbanog i ruralnog prostora te izraditi metodologiju učinkovitog upravljanja vizualnim izgledom tih prostora, završava 29. travnja. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter