Vodnjan: Dječji festival duhovne glazbe Iskrice

Anton Kliman, Marijan Jelenić, Klaudio Vitasović i Dragica Zadnik (P. LUKEŽ)
Anton Kliman, Marijan Jelenić, Klaudio Vitasović i Dragica Zadnik (P. LUKEŽ)

Dječji festival duhovne glazbe Iskrice, 17. po redu, održat će se u subotu na Narodnom trgu u Vodnjanu, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

- Ponosan sam što je ova manifestacija stigla do 17. izdanja jer to govori o njenom značaju. Sudjelovat će djeca iz cijele Istarske županije, nastupit će zborovi župa i osnovnih škola. Manifestacija ima velik značaj za Vodnjan koji je ponosan što će je ugostiti, rekao je gradonačelnik Klaudio Vitasović.

Nakon blagoslova djece u vodnjanskoj crkvi sv. Blaža i mimohoda od crkve do Narodnog trga, program Festivala, na kojem će nastupiti devet zborova, počinje u 18 sati, najavila je u ime pokrovitelja predsjednica vodnjanske zajednice Hrvatskog katoličkog zbora "MI" Dragica Zadnik.

Program manifestacije, koji se odvija pod geslom "Mučenik, svjedok Božji", ove godine je obogaćen likovnim i literarnim radovima. Festival će se odvijati u natjecateljskom i revijalnom dijelu, a zborovi će izvoditi nove i starije skladbe. Objava nagrađenih za natjecateljski dio, koje proglašava peteročlani stručni žiri, slijedi u 19.30 sati uz podjelu diploma i svečano zatvaranje festivala.

Kako su istaknuli Zadnik i vodnjanski župnik Marijan Jelenić, manifestacija ima i vrlo važan odgojni moment jer je namijenjena djeci školske dobi, u pubertetu, kad je uz tjelesnu i emocionalnu, vrlo bitno i razvijanje duhovne dimenzije.

Festival je nadahnuo Egidije Bulešić koji je radio s mladima, naveo je Jelenić, te je sada u tijeku njegovo proglašenje blaženim.

U slučaju kiše manifestacija će se održati u crkvi Gospe Karmelske. Budući da je svibanj vrijeme školskih ekskurzija, razmišlja se o promjeni termina da bi što više zborova moglo sudjelovati, rekao je Anton Kliman iz Hrvatskog katoličkog zbora "MI". Organizatori manifestacije su Porečka i pulska biskupija, župa Vodnjan i Hrvatski katolički zbor "MI", a suorganizator i pokrovitelj je Grad Vodnjan uz pokroviteljstvo Istarske županije. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter