Vodnjan: Deložacija Girotonda zapela na sudu

Girotondo u Vodnjanu (M. ANGELINI/arhiva)
Girotondo u Vodnjanu (M. ANGELINI/arhiva)

Ukupni dug tvrtke Girotondo, u čijem je vlasništvu istoimeni bistro-pizzeria u Vodnjanu, koju je prije gotovo dva tjedna zapečatila Porezna uprava, iznosi 346 tisuća kuna, saznajemo u Gradu Vodnjanu.

Postupak ovrhe pokrenut je zbog duga Gradu prije godinu dana, kako smo već pisali, no zakupac još nije iseljen iz gradskog prostora!

- Postupak sudske ovrhe je u tijeku, no moramo čekati donošenje sudskog rješenja o deložaciji. Kad se deložacija provodi sudski, treba popisati imovinu i ući u prostor, a na to se nekad dugo čeka.

Neke deložacije iz gradskih prostora čekali smo i tri do pet godina. Grad je sa svoje strane napravio sve i sad čekamo da se deložacija provede sudskim putem, rekao je pročelnik vodnjanskog Upravnog odjela za gospodarstvo Ezio Pinzan.

Lani u svibnju dug tvrtke Girotondo prema Gradu iznosio je 267 tisuća kuna, a narastao je zbog zateznih kamata. Tada je Grad Vodnjan, kao vlasnik prostora, zbog neplaćanja mjesečnog najma jednostrano kod javnog bilježnika raskinuo ugovor o zakupu.

Tvrtka Girotondo je pak u roku od dva mjeseca morala podmiriti dug, no nije to učinila.

Porezni dug Girotonda, podsjećamo, iznosi gotovo 664 tisuće kuna, a objekt je još uvijek zapečaćen. (P. LUKEŽ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter