Vodnjan će dobiti 120 parkirnih mjesta u Barbarigi

Dio parkirnih mjesta bit će prepušten Gradu Vodnjanu (Arhiva/ N. LAZAREVIĆ)
Dio parkirnih mjesta bit će prepušten Gradu Vodnjanu (Arhiva/ N. LAZAREVIĆ)

Sporazumom o uređenju međusobnih odnosa između Grada Vodnjana te tvrtki G. U. Projekt, Barbariga projekt i G. U. Barbariga, usvojenom na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, Gradu je pripalo više javnih površina u izgrađenom dijelu turističkog naselja Barbariga.

Cilj ovog sporazuma je uređivanje međusobnih odnosa između sadašnjih vlasnika zemljišta na području turističkog naselja Barbariga i Grada Vodnjana uz zaštitu gradskih interesa jer je nekadašnji ugovor o nagodbi između pravnih sljednica PZ Euroturist i Grada Vodnjana bio sklopljen prije sedam godina.

- Budući da je vlasnik parkirnih mjesta u turističkom naselju Barbariga privatna tvrtka koja ih je odlučila prodavati vlasnicima apartmana, dogovorili smo se da 120 parkirnih mjesta prepuste Gradu Vodnjanu da ih imamo na raspolaganju za posjetitelje naselja, rekao je gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović. Grad Vodnjan se sporazumom obvezao dio tih mjesta urediti i označiti za osobe s invaliditetom, a za preostali dio uvest će obvezu plaćanja njihovog korištenja.

Prema Sporazumu također, osim navedenih parkirnih mjesta, sadašnji vlasnici zemljišta imaju obavezu bez naknade priznati pravo vlasništva Vodnjanu za sve javne površine u izgrađenom turističkom naselju Barbariga. To su pješačke staze, nogostupi i zelene površine.

U Vodnjanu smatraju kako bi se na ovaj način uklonili problemi iz proteklih godina vezani osobito za održavanje zelenih i javnih površina na tom području. Budući da nije bio vlasnik tih nekretnina Grad dosad nije mogao održavati površine pa je njihova neuređenost izazivala negativne reakcije tamošnjih žitelja budući da su obvezni plaćati komunalnu naknadu. (P. LUKEŽ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter