Vodnjan: Bespovratne potpore za obnovu kažuna

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Grad Vodnjan donio je odluku o dodjeli bespovratne potpore za obnovu kažuna na području Vodnjanštine. U povodu održavanja akcije Moj kažun objavljen je javni poziv za dodjelu potpora s namjerom da se lokalno stanovništvo aktivno uključi u akciju te da se obnovi što veći broj kažuna. Bespovratne potpore odobravaju se fizičkim i pravnim osobama koje iskažu interes za obnovu kažuna na području grada Vodnjana. Rok za podnošenje zahtjeva je 15. travnja.

Ove godine Grad je za potpore osigurao 50 tisuća kuna, koje pojedinačno mogu iznositi najviše do tri tisuće kuna po kažunu. Sredstva se ne mogu odobriti retroaktivno. Zahtjeve će razmatrati povjerenstvo koje će imenovati gradonačelnik. Pri dodjeli i definiranju visine potpore, povjerenstvo će uzeti u obzir lokacije kažuna (prioritet imaju oni koji se nalaze u neposrednoj blizini lokalnih, županijskih odnosno državnih cesta), stupanj oštećenja te posebnost kažuna (prioritetna je obnova starijih kažuna, onih posebnog oblika ili s nekom drugom procijenjenom posebnošću).

Listu prijedloga kažuna za obnovu povjerenstvo će pripremiti u roku od najviše 45 dana. Rok za završetak radova je 15. studeni. (P. L.)


Podijeli: Facebook Twiter