Vodit ćemo računa o potrebama građana Bujštine


- Sretan sam i ponosan na svoj tim zahvaljujući čijem radu je velik broj građana Bujštine u prvom izbornom krugu dao podršku IDS-u i meni kao kandidatu za gradonačelnika, rekao je na konferenciji za novinare Fabrizio Vižintin, IDS-ova kandidat za gradonačelnika Buja. Dodajući kako je u prvom krugu dobio 39,76 posto glasova birača. To, kaže, pokazuje da su građani uvidjeli kvalitetu njihova programa, prepoznali viziju i ciljeve, ali i svoje želje među konkretnim projektima koje će Vižintin sa svojim timom realizirati tijekom narednih godina, vodeći računa o željama i potrebama građana Buja i Bujštine, ljudi koji ovdje žive.

Planovi su veliki i vrlo ambiciozni

Tako će u suradnji s Buježima razvijati gospodarstvo, infrastrukturu, školski i predškolski odgoj, poljoprivredu, turizam, kulturu, zdravstvo i socijalnu skrb, sport. To je osam kategorija koje su obuhvaćene njegovim programom, na kojem temelji daljnji razvoj i napredak Buja. Planovi su, kaže Vižintin, veliki i ambiciozni, ali i realnim u skladu s mogućnostima.

- Infrastrukturom ćemo opremiti nove industrijske zone, kako bi ih što prije priveli u funkciju i omogućili investicije, pomagat ćemo gospodarstvenicima u širenju djelatnosti, a posebno mladima. Ured za EU fondove bit će na usluzi svim gospodarstvenicima, a posebno obiteljskim gospodarstvima i obrtima. Uredit ćemo prometnice i opremiti ih svom potrebnom infrastrukturom, a među planovima je izgradnja sustava odvodnje za Kaštel, Plovaniju i Kaldaniju, te Momjan, Triban, Bibale, Marušiće i Krasice, kaže Vižintin. Mladim obiteljima pomoći će se i gradnjom stanova kroz program poticajne stanogradnje, a u Bujama će se izgraditi Vatrogasni dom.

Među prioritete svog djelovanja, kao budući gradonačelnik Buja Vižintin je uvrstio brži internet, rekonstrukcija vrtića na hrvatskom i talijanskom jeziku, hrvatske osnovnu i talijanske srednje škole u Bujama. Ubrzat će dodjelu neobrađenog zemljišta, a u suradnji s Istarskom županijom nastaviti rad na projektu navodnjavanja na području Bujštine. Pokrenut će ulaganja i izgradnju novih turističkih kapaciteta u turističkom naselju Kanegra, ojačati Turističku zajednicu grada Buja, ali i pobrinuti se o uređenju i očuvanju starogradske jezgre uz promociju kulturnih manifestacije kao što su Festival Istro–Veneto i EX tempore.

Rad u duhu zajedništva i suradnje

Založit će se za poboljšanje uvjeta u ambulantama i laboratoriju u Bujama, ali i mogućnost korištenja pojedinih usluga u bolnicama u Izoli i Trstu. Uz to pomagat će se obiteljima slabijeg imovinskog stanja, ali i sportske klubove i udruge.

- Želimo raditi u duhu zajedništva i suradnje sa svim našim građanima i gradskim vijećnicima jer svaki je prijedlog, sugestija i dobronamjerna kritika više nego dobrodošao, kaže Vižintin.

Napominjući kako uvažavajući međusobne razlike i mišljenja razvijamo sebe i svoju zajednicu, a tim putem želimo nizati uspjehe zajednice. Međusobnim poštivanjem, uvažavajući vrijednosti na kojima počiva Bujština i cijela Istarska županija, a to su multietničnost, dvojezičnost, multikulturalnost, tolerancija i antifašizam razvijat ćemo naš kraj, poručuje Vižintin, pozvajući sugrađane da ga podrže na nedjeljnim izborima. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter