Vodič "Vidjeti Pulu i ponovo doći"

Turistički vodič "Vidjeti Pulu i ponovo doći"
Turistički vodič "Vidjeti Pulu i ponovo doći"

U izdanju nakladnika Histria Croatica C.A.S.H. iz Pule objavljen je vodič "Vidjeti Pulu i ponovno doći", čiji je autor teksta književnik i publicist Daniel Načinović. Autori fotografija su Velimir Todorović, Željko Bistrović, Ivan Cvek, Rajko Ban, pokojni Renco Kosinožić, a dio je preuzet iz arhive Pula Film Festivala i iz fotoarhiva nakladnika.

Na 160 stranica vrlo sugestivan, gotovo poetski, ali ipak informativan tekst govori o povijesti Pule, o njezinim ljepotama i specifičnostima, bogatoj kulturno-povijesnoj baštini, dugoj tradiciji turizma te brojnim kulturnim manifestacijama koje se u tritisućljetnome gradu održavaju.

Mnogi će se pitati i gdje otići na izlet u bližu okolicu, na što Daniel Načinović odgovara opisom lokacija blizu Pule i kratkom poviješću tih krajeva te eno-gastronomskom ponudom.

Na kraju nalazimo servisne informacije, poput brojeva telefona kulturnih i inih ustanova, restorana i drugih objekata u kojima se priprema hrana. Urednik je akademik Josip Bratulić, a oblikovanje i dizajn potpisuje Rajko Ban. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter