Vodic kroz hrvatske kampove na smartphoneu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kamping udruženje Hrvatske (KUH) objavilo je prvi hrvatski vodic za kampove - aplikaciju za smartphone pod nazivom "Camping Croatia" putem koje zaintersirani na tri strana jezika uz ostalo mogu pregledati ponudu dvjestotinjak hrvatskih kampova te brojne informacije o odredištu gdje se kamp nalazi.

Rijec je o, kako napominje direktor ureda KUH-a Adriano Palman, besplatnoj kamping aplikaciji za iPhone i Android mobilne uredaje koja se može preuzeti sa Android Marketa i iTunes App Storea.

Aplikacija predstavlja cjelovito rješenje za sve zaljubljenike kampiranja koji žele otkriti hrvatsku kamping ponudu te je za sada dostupna na engleskom, njemackom i talijanskom jeziku.

Razvila ju je zagrebacka tvrtka Navigo Sistem, a zanimljivost je što jednom kada se preuzmu pocetni podaci može raditi i bez pristupa internetu cime postaje u potpunosti uporabljiva i kada gosti dodu u Hrvatsku jer nema dodatnih troškova prijenosa podataka.

Palman istice da je osnovna svrha aplikacije uz promociju kampova i jednostavno te ucinkovito planiranje godišnjeg odmora u tom segementu.

Poziva se i na nedavno istraživanje provedeno medu njemackim kampistima koji u 96 posto slucajeva samostalno organizira svoj godišnji odmor pri cemu ih se 24 posto koristi mobilnim uredajima u prikupljanju informacija i organizaciji putovanja, što samoj aplikaciji daje dodatnu vrijednost s obzirom na važnost njemackog tržišta za hrvatski kamping.

Kampovi su u aplikaciji predstavljeni fotografijama, opisima, kontaktima i video zapisima, a moguce ih je pretraživati na cetiri nacina.

Svi opisi kampova sadrže i GPS podatke te integrirani planer puta koji omogucuje lakši dolazak na odabranu destinaciju, dok je posebna sekcija aplikacije posvecena najboljim hrvatskim kampova s najvišim kvalitativnim standardima.


Podijeli: Facebook Twiter