Vodenim skuterima od Ližnjana do Dubrovnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mauricio Percan Pero, Roger Geromella, Sandra Lorencin, Igor Buric, Oliver Herman i Radovan Zloic jutros su vodenim skuterima iz Ližnjana zaplovili put Dubrovnika. Ta pulsko-medulinska šestorka odlucila se na ovaj nauticki pothvat nakon višegodišnjih vodenih jurnjava duž istarske i kvarnerske obale.

- Danas stižemo do Zadra gdje cemo rucati i tankati gorivo. Spavat cemo na Paklenim otocima kod Hvara, a sutradan odlazimo do Dubrovnika i natrag. Stara smo ekipa i ljeti gotovo svakodnevno odlazimo na more. Svake godine idemo na Cres, Lošinj, Unije, Rijeku i druga kvarnerska mjesta. Ove smo godine odlucili otici do Dubrovnika. Na povratku cemo voziti od Mljeta do Pule, rekao nam je "voda puta" Mauricio Percan.

Zanimljivo je da se jutros u ližnjanskoj uvali Kuje, odakle su krenuli, pojavilo patrolno plovilo pomorske policije iz Pule. Poznato je da izmedu skuteraša i policije ne tece dobra krv, no policija je ipak ispratila hrabre decke i curu na njihovu plovidbu dugacku 537 nautickih milja. Tocke dodira su im Ližnjan - Osor - Zadar - Kornati - Hvar - Mljet - Dubrovnik.

Mirno im more! (C. B. GALIC.; snimio N. LAZAREVIC)


Podijeli: Facebook Twiter