Vodeni park Istralandia otvara se 1. lipnja 2014.

Na gradilištu Istralandije - gradi se punom parom (J. PREKALJ)
Na gradilištu Istralandije - gradi se punom parom (J. PREKALJ)

Na gradilištu vodenog parka Istralandia koji niče kraj Brtonigle trenutno radi oko 130 ljudi, a od lipnja i srpnja, kada se intenzitet radova pojačao, do danas je dovršeno oko 45 posto posla. Na gradilištu, s kojeg puca prekrasan pogled na ušće Mirne, već se vide zidovi zgrada, parkiralište i sadržaji zabavne vodene atrakcije.

- Napravili smo veći dio grubih građevinskih radova, što je teži dio poslova, nakon toga čeka nas još dva - tri mjeseca građevinskih radova. Sve ide svojim intenzitetom i otvaranje će biti, kako je predviđeno 1. lipnja iduće godine, kaže Branko Kovačić, idejni začetnik ovog 10 milijuna eura vrijednog projekta i vlasnik porečke tvrtke Istrakop, koja posluje već 30 godina. Na ideju o ovoj višegodišnjoj investiciji došao je još davne 1998. godine, a u potrazi za najboljom varijantom posjetio je čak 54 vodena parka od Europe do Azije.

Za Istralandiju izrada glavnog projekta povjerena je arhitektonskom studiju Dvor iz Umaga. Kovačić dodaje kako će park biti i veći od najavljenog u početku i prostirat će se na osam umjesto pet hektara. Šire će biti parkiralište koje će se protezati na oko tri hektara, dok će se najvažniji, vodeni dio, protezati na pet hektara.

- Akvapark će imati oko 1.400 metara raznih tobogana, animacije i zabave. To je kao da ste preselili jedan dio mora na kopno i oplemenili ga različitim sadržajima koji će privući goste, jer ovo mjesto nudi puno više od obične plaže, kaže Kovačić. Objekt će imati i bazene za djecu i odrasle s valovima, zabavne i adrenalinske tobogane, amfiteatar za programe i koncerte, ulaznu zgradu s trgovinama i kafićima, središnji ugostiteljski objekt s 500 mjesta i koktel-bar. U prvoj fazi vodeni će park imati oko 80 radnika, od kojih 15 stalno zaposlenih, a bit će otvoren od početka lipnja do sredine rujna. (Vedrana HABEREITER; snimila Jelena PREKALJ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter