Vodeni park iduce sezone?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Podrucje od 12,5 hektara gradevinskog zemljišta predvideno poreckim GUP-om za sportsko-rekreacijsku zonu dobit ce urbanisticki plan uredenja, odlucili su vijecnici na posljednjoj sjednici. To je zemljište uz turisticko podrucje Zelene lagune, desno od raskršca za Mugebu uz županijsku cestu Porec - Funtana, poznato kao Mornarica, a tvrtka Aquapark Porec sa sjedištem u Zagrebu zainteresirana je na njemu podignuti vodeni park.

Spomenuta tvrtka dala je inicijativu i financirat ce izradu plana zabavnog centra s vodenim i drugim atrakcijama te pratecim sadržajima kao što su wellness, manji hotel s bazenom, ugostiteljski i servisni sadržaji. U materijalima na temelju kojih su vijecnici trebali donijeti odluku bila je i kopija idejnog rješenja vodenog parka iz kojeg je vidljivo da ce to biti centar s recepcijom, parkiralištem za više od 3.400 automobila i 14 autobusa, ambulantom, svlacionicama, hotelom, akvarijem… Cvrsti objekti gradili bi se na ukupno 9.500 cetvornih metara.

Osim toga, bit ce izgradeni sportski tereni, dva bazena s posebnim efektima, tobogani i "lijena rijeka". Idejno rješenje predvida i gradnju suvremenog kružnog raskrižja na mjestu današnjeg skretanja za Mugebu. Gradonacelnik Edi Štifanic rekao je da je ovaj projekt važan za turisticki razvoj grada i zapošljavanje, jer ce u buducem parku biti posla za 100 do 200 ljudi, a naglasio je da ocekuje da ce do sljedece turisticke sezone park poceti funkcionirati.


Podijeli: Facebook Twiter