Vođe sirijskih ustanika žele da Kongres odobri udare

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kongres SAD-a mora odobriti udare na sirijski režim ne bi li "smanjio razornu snagu" Bašara al-Asada, pozivaju šefovi sirijskog ustanka u Washington Postu od utorka.

"Molimo vas, dopustite predsjedniku Obami da djeluje protiv Asada i zaustavi ga na putu smrti", mole Ahmad Džarba, šef sirijske nacionalne koalicije, i Selim Idris, šef glavnog stožera Slobodne sirijske vojske.

Senat i Predstavnički dom raspravljat će o rezoluciji u korist ograničene vojne akcije protiv Sirije, kojoj se brojni zastupnici protive. Za oba ustanička šefa, "povijest pokazuje da Asad razumije ili zeleno ili crveno svjetlo i ništa između".

Dosad je "okolišanje najmoćnijih zemalja svijeta ojačalo ne samo brutalni režim Asada nego i ekstremističke namjere terorista tipa al Kaide infiltriranih u Siriji s istoka", to jest iz Iraka, dodaju oni.

Američki predsjednik Barack Obama trebao bi u utorak navečer održati govor u pokušaju pridobivanja Amerikanaca za načelo udara ne bi li odvratio sirijski režim od novog pribjegavanja napadima kemijskim oružjem. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter