Voda u Slavoniji polako se povlaci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Situacija u poplavljenim dijelovima Slavonije u cetvrtak je nešto bolja nego u protekla dva dana jer kiša prestaje padati, no izvanredno stanje, proglašeno u utorak i srijedu, i dalje je na snazi, a voda prijeti novim naseljima.

Najkriticnije je u naseljima oko Slavonskog Broda, koja su pod vodom. U selima Lužani i Živik Orljava je u srijedu poslije podne na dva mjesta probila nasip, no ta su mjesta uspješno sanirana vrecama s pijeskom i nasipavanjem materijala.

Izliveni Bosut u srijedu je zaprijetio i Vinkovcima, voda je stigla i nadomak Pleternice, a stanovnici najugroženijih dijelova, posebno naselja oko Virovitice, Požege, Slavonskoga Broda, Babine Grede, Županje i Vinkovaca, i dalje se bore s bujicama.

Centar za obranu od poplava Hrvatskih voda objavio je u cetvrtak da je vodostaj Orljave 25 centimetara manji nego u srijedu, no upozorava se i da Orljava i dalje prijeti i da je oprez još uvijek potreban.

Kiša je u cetvrtak ujutro u vecem dijelu Slavonije prestala padati ili je znacajno oslabila pa su primijeceni i prvi znaci opadanja vodostaja i povlacenja izlivenih rijeka.


Podijeli: Facebook Twiter