Voda u objektivu Heni Tade

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gel za kosu, mineralna voda, mjehurici, deterdžent, limun, rosa... na nijednu od ovih toliko obicnih stvari necete više gledati na isti nacin nakon što posjetite izložbu makrofotografija Heni Tade pod nazivom "KAP-2-O" u Old Friends Clubu u Vukovarskoj ulici u Puli.

Nakon 15-ak skupnih izložbi za ovu mladu fotografkinju konacno je došlo vrijeme i za prvu samostalnu na kojoj se predstavila sa 16 fotografija koje ce se moci pogledati do 24. rujna.

Izloženim fotografijama dominiraju voda i kapi u svim oblicima. "To mi je zanimljivo jer voda nikad nema stalan oblik, vec ga mijenja", objasnila je autorica odabir motiva.

Ovo je tek mali dio odabran izmedu više od pet tisuca fotografija na istu temu nastalih u zadnjih pet godina. Medu izloženim radovima je i fotografija limuna koja je prošle godine osvojila drugu nagradu na natjecaju portala foto-nauk.com. Tade kaže da se inace voli baviti i digitalnom obradom fotografija te manipulacijama u Photoshopu.

Ova Umažanka koja od 2004. živi u Puli fotografijom se bavi od 2007., a zadnjih godinu i pol honorarno snima za hrvatsku fotoagenciju Pixsell. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter