Voda kao inspiracija u nastavi

Voda kao inspiracija učenicima (N. L.)
Voda kao inspiracija učenicima (N. L.)

Učenici i djelatnici Osnovne škole "Šijana" danas su obilježili ovogodišnji projektni dan "Žubor života" na temu voda. Različite aktivnosti - prezentacije, pjesme, recitacije, radionice, igrokazi, pokusi nastali su, kako doznajemo od ravnateljice škole Alme Tomljanović tijekom nastavne godine kroz redovnu nastavu, dodatnu nastavu i izvannastavne aktivnosti, i to kroz sve predmete.

- Danas se rezultati svih tih aktivnosti prezentiraju. U njima sudjeluje jako puno djece, oko 140 učenika prezentera, dok ostali sa svojim nastavnicima obilaze radionice i predavanja, navela nam je ravnateljica. Dodala je kako su u projekte uključeni svi učenici od prvog do osmog razreda matične škole te iz područnih odjela, a ove su se godine u prezentacijama maksimalno iskoristili i tableti te pametne ploče, posebice na radionicama matematike i tehničke kulture.

Koliko je voda važna učenici su pokazali kroz brojne plakate i likovne radove koje su postavili po školskim hodnicima, pokusima na kemiji i fizici, a vodi su posvetili i razne igrokaze, recitacije, glazbu… Tako su vodu koristili kao grafičku matricu za plosni tisak i izradili predivne slike, napravili panel o gaziranim pićima za koje su ustvrdili da su "bolest u čaši", učili o potrošnji vode, simbolici vode u liturgiji…

- Ovaj je dan kao i inače vezan uz Dan darovitih učenika. Baš svaki učenik, bez obzira na postignuća u školi, u sebi nosi dozu darovitosti, inovativnosti, kreativnosti, navela je Tomljanović dodajući da i ove godine imaju gošće predavače iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, s kojim i inače odlično surađuju, a koje su i ove godine učenicima održala zanimljiva predavanja. To su bile Olga Dabović-Rac, Vedrana Fontana i Vesna Kutlarić. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter