Vocnim sokovima protiv bolesti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vocni sokovi su bez pogovora iznimno zdravi. Razliciti okusi i vrste slasnih napitaka pomažu u borbi protiv odredenih bolesti, a znanstvenici svakoga dana otkrivaju nove prednosti tih vitaminskih bombi.

Nedavno su znanstvenici otkrili da sok od cikle pomaže pri smanjenju izloženosti demenciji, a sadržava i nitrate koji poticu dopremanje krvi do mozga. Ukusni i slatki sokovi svakako su zdravi, no treba pripaziti na kolicinu njihove konzumacije jer previše soka može biti loše za zube.

Sok od nara
pomaže u borbi s rakom prostate. Naime, nar sadrži koktel sastojaka koji pomaže u smanjenju oštecenja stanica u slucaju oboljenja od raka. Osim toga, sok od nara je prepun antioksidansa te je vrlo koristan u smanjenju razine kolesterola i borbi sa srcanim bolestima.



Sok od grejpa
preporucuje se svima koji žele izgubiti koji kilogram jer vrlo ucinkovito pomaže organizmu u razgradnji šecera.

Sok od jabuke
koristan je borbi protiv zloglasne Alzheimerove bolesti. Upravo taj sok u mozgu održava razinu tvari koje su kljucne za memoriju i zdravlje mozga. Osim toga, jabucni sok je odlican za snižavanje kolesterola i probavu zbog vlakana.

Sok od trešnje
odlican je za grceve i neugodni giht. Stoga se upravo ovaj slasni napitak preporucuje trkacima jer je prepun antioksidansa koji su nužni za smanjenje pojave grceva.

Sok od narance
djelotvoran je za bolesti srca jer sadrži odredenu vrstu antioksidansa koji poboljšava tok krvi. Isto tako pomaže kod pojave neugodnih bubrežnih kamenaca.

Sok o
d ananasa odlican je za osobe koji imaju problema s artritisom. Enzimi u ovome soku pomažu organizmu da probavi proteine. Osim toga, pomaže pri smanjenju simptoma kašlja i prehlade, pa se i preporucuje za vrijeme jeseni i zime.



Sok od crnoga grožda
smanjuje rizik gubitka pamcenja, smanjuje razinu kolesterola, a može imati jednak ucinak kao i tableta protiv glavobolje.

Sok od mrkve
smanjuje rizik obolijevanja od raka, jaca imunitet jer sadržava velike kolicine vitamina C, zahvaljujuci vitaminu A pomaže u ocuvanju vida, a zbog vlakana potpomaže probavu.

Sok od
rajcice kao stvoren je za one koji se vole suncati jer smanjuje opekline od sunca. Znanstvenici su dokazali da je upravo tvar koja cini rajcicu žarko crvenom odlican antioksidans. Otkriveno je da redovita konzumacija rajcica, bilo kuhanih ili cijedenih, smanjuje rizik obolijevanja od raka prostate.

Sok od borovnice
djelotvoran je u borbi protiv demencije. Borovnice sadrže supstance koje pomažu mozgu da ostane zdrav, stabiliziraju razinu šecera u krvi te smanjuju apetit i želju za hranom.


Podijeli: Facebook Twiter