Vocnim maskama do zdrave kose

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Konzumacija svježeg voca iznimno je zdrava, i to svi vrlo dobro znamo. No jeste li znali da nanošenjem maski pripravljenih od svježeg voca pomoci možete i vlastitoj kosi. U posljednje vrijeme cak i brojni frizeri sugeriraju uporabu istih. Kada fen, cetka i razna sredstva oslabe kosu, pomoci cete joj regenerativnom maskom bogatom vitaminima.



Recept za slabu kosu

Ako kosa postane slaba i gubi na volumenu, znajte da joj nedostaje vitamina skupine B koji su iznimno važni za kosu. Oslabljenoj kosi strucnjaci preporucaju masku od jabuka i banana. Za ovu masku potrebne su dvije jabuke, jedna banana i 250 grama glicerina. Navedene sastojke izmiksati i nanijeti cijelom dužinom na kosu koju potom rašcešljajte. Masku pustiti da djeluje pola sata, a potom samo isperite.



Avokado spašava lomljive vlasi

Ako je kosa lomljiva, spas se nalazi u maski od avokada, bogatoj vitaminom E i B6. Ova maska priprema se vrlo jednostavno. Štapnim mikserom izradite meso avokada sve dok ne dobijete kremastu smjesu. Kosu operite i na još mokru nanesite masku. Pustite djelovati 45 minuta. Dobro isperite mlakom, gotovo hladnom vodom. Postupak ponavljajte svakih 15 dana.



Lanene sjemenke za sjaj

Kosi bez sjaja pomoci ce maska napravljena od sjemenki lana. U dvije caše hladne vode na sat vremena namocite dvije žlice sjemenki lana. Naime, laneno sjeme u kontaktu s vodom oslobada sluz koja ce kosi podariti sjaj. Sjemenke procijediti, a tekucinom isprati cistu kosu.

Za svilenkasti dojam

Primjenom ove maske kosa postaje svilenkasta, a za njenu je pripremu potrebno nekoliko vrsta etericnih ulja. U posudici pomiješati cetiri žlicice ricinusovog ulja s tri kapi esencijalnog ulja cempresa, 3 kapi ulja cajevca i 4 kapi sandalovine. Ovu smjesu nanijeti na vlažnu, ali ne i opranu kosu. Pustite djelovati 15 minuta, a potom kosu oprati blagim šamponom.


Podijeli: Facebook Twiter